Sucevenii au intrat în febra cumpărăturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sucevean se uită atent la preţ înainte de a pune produsele în coşul de cumpărături
Un sucevean se uită atent la preţ înainte de a pune produsele în coşul de cumpărături

Supermarketurile şi pieţele sunt pline de clienţi care îşi fac provizii pentru Paşte. Cu o săptămână înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, sucevenii îşi drămuiesc bine veniturile şi dau năvală la promoţii.

Pieţele, magazinele şi supermarketurile din Suceava sunt pline de cumpărători cu o săptămână înainte de Paşte. „Am ieşit la cumpărături pentru a avea de unde alege produsele pe care le căutăm. Pe la mijlocul săptămânii viitoare o să urce cu siguranţă şi preţurile la toate prin pieţe, cum se face înainte de orice sărbătoare mare“, ne-a explicat Violeta Rotariu, şomeră.


Dacă în cele două pieţe din Suceava vânzătorii le dau posibilitatea clienţilor să negocieze preţurile, în magazine şi supermarketuri tarifele sunt fixe.


Astfel, scapă mai ieftin cel mai bun negociator sau suceveanul care prinde promoţiile din supermarketuri. Dacă în hala din Piaţa Centrală un kilogram de carne de miel se vinde cu 20-22 de lei, în Piaţa Mică acesta costă 18 lei. Preţurile cele mai mari la carnea de miel se găsesc în supermarketuri, care vând kilogramul cu 25 de lei.  „Mi-am cumpărat patru kilograme de carne de miel din supermarket ştiind că e mai scumpă, dar, dacă mă gândesc la timpul pe care l-aş pierde căutând unde este mai ieftin, cred că se compensează“, a spus Mihai Botnărescu, agent de vânzări. Şi ouăle, laptele, brânza, smântâna, dar şi unele fructe sunt mai ieftine în piaţă. Aici oul costă 50-60 de bani, în timp ce în marile magazine este cu 10-20 de bani mai mult.


Pentru a avea clienţi, supermarketurile apelează la promoţii cu câteva zile înainte de termenul expirării produsului. „Avem promoţii sau reduceri substanţiale atunci când termenul de valabilitate al produsului se apropie de final, dar nu numai atunci. Acum, înainte de Paşte, avem promoţii foarte multe. Spre exemplu, clientele care vor cumpăra trei kilograme de făină vor primi un plic de frişcă. La o sticlă de suc de 2 litri cumpărătorul primeşte jumătate de litru gratis“, a declarat Mariana Ştefancu, şef de raion la un supermarket.


Cozonacii, mai ieftini în supermarketuri


Dacă unele sucevence nu au timp sau nu vor să se chinuie prin bucătărie şi cumpără cozonacii şi prăjiturile din magazine, altele nu renunţă la bucatele gătite în casă.


Astfel, gospodinele care vin la supermarket cumpără de la făină, zahăr, praf de copt, ouă, lapte, mezeluri, carne şi până la sucuri sau băuturi alcoolice.


Cel mai repede se golesc rafturile cu cozonaci. Preţul variază între 8 şi 20 de lei, în funcţie de greutate. „Până anul trecut făceam eu cozonacul în casă, însă acum toate ingredientele sunt scumpe şi nu mai e rentabil“, ne-a spus Eleonora Moloci, contabilă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite