Sucevenii au dat iama în magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii fac rând la raioanele cu produse din carne
Clienţii fac rând la raioanele cu produse din carne

Cele mai aglomerate sunt raioanele cu fructe şi carne.  După ce şi-au umplut coşul, clienţii aşteaptă la case de marcat zeci de minute.

Sute de suceveni au lăsat cumpărăturile pentru Crăciun pe ultima sută de metri. În această dimineaţă,  magazinele au fost luate cu asalt de către cei care caută atât cadouri, cât şi preparate pentru următoarele două zile. „Am venit să cumpăr cele necesare mesei de Crăciun. Dacă ştiam că va fi coada atât de mare, stăteam acasă. Sunt de 15 minute la rând şi cred că voi mai sta vreo cinci“, a spus Maria Găluşcă, secretară .

Cozi interminabile la semafor
Chiar dacă preţurile sunt destul de piperate, cei mai mulţi suceveni nu stau pe gânduri şi-şi iau diferite alimente pentru masa de Crăciun. Carnea, preparatele din carne, fructele, sucul şi apa minerală sunt cele mai căutate produse în această perioadă.


Pentru a face faţă numărului mare de clienţi, unele hipermarketuri din municipiu au prelungit programul de lucru cu publicul până seara târziu. Cu toate acestea, sucevenii preferă să nu iasă seara din case. Principalul motiv invocat de aceştia este lipsa mijloacelor de transport în comun. „Mi-aş dori să merg seara la cumpărături, însă cu ce ajung acolo? Nu am maşină, aşa că ar trebui să dau bani pe taxi şi n-aş rezolva nimic“ a explicat Elena Mocanu, casnică.  Cei care se încumetă să iasă cu maşina personală trebuie să facă faţă haosului de pe străzi. Din cauza numărului mare de oameni ieşiţi la cumpărături, s-au format cozi interminabile la semafoare. Având în vedere că două centre comerciale mari sunt amplasate pe Calea Unirii, la orele amiezii, artera care face legătura între Centru şi Burdujeni este arhiplină.


„Nu ştiu cine a gândit amplasarea magazinelor pe străduţa asta, dar nu a avut o idee bună. Astea trebuiau construite undeva la marginea oraşului, unde să aibă lumea cum veni la cumpărături, nu să stea câte o oră blocată în trafic“,
a declarat Radu Covaliu, curier.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite