Suceava: Sucevenii sunt deranjaţi de blocurile în culori „ţipătoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Sucevenii sunt deranjaţi de blocurile în culori „ţipătoare“
Suceava: Sucevenii sunt deranjaţi de blocurile în culori „ţipătoare“

Edilii au decis să ia măsuri în acest sens şi au interzis folosirea anumitor nuanţe

Turcoazul şi portocaliul sunt două culori care nu au ce căuta în peisajul arhitectural al Sucevei. Locuitorii aşteaptă soluţii şi la problema pirateriei în transportul de călători. 

Sucevenii nu ar trebui să aibă „mână liberă“ când vine vorba despre izolarea blocurilor. Aceasta a fost opinia unuia dintre cititorii ziarului „Adevărul de Seară“, în urma campaniei „Oraşul meu peste 20 de ani“. „Cred că ar trebui emisă o lege cu caracter local cu privire la izolarea blocurilor şi a tipului de acoperiş. Ar fi perfectă folosirea unei singure combinaţii de culori pe raza oraşului Suceava, după modelul localităţilor din Austria sau Germania“, a declarat Ovidiu M., agent vânzări.

Până în această lună, sucevenii puteau să-şi izoleze termic faţadele blocurilor şi să le zugrăvească după cum doreau. Aşa se face că în Suceava poţi vedea la ora actuală blocuri zugrăvite în verde, roz, galben, mov sau bordo.

Edilii au decis să stopeze acest fenomen. Sucevenii vor putea folosi doar anumite culori. În plus, cei care fac lucrări de termoizolare vor avea nevoie de autorizaţie de construcţie. „În urmă cu două săptămâni, am emis o hotărâre care impune acest lucru. În plus, faţadele vor trebui zugrăvite doar în anumite culori, care se încadrează în stilul arhitectural al oraşului. Cu siguranţă nu vom accepta culorile ţipătoare, precum turcoazul sau portocaliul“, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc.

Piraţii transportului, motiv de îngrijorare

O altă problemă majoră care îi deranjează pe locuitorii municipiului este pirateria practicată de unii operatori de transport interurban de călători.

Unii suceveni au găsit şi soluţii pe care Primăria ar putea să le pună în practică. „Ar trebui să se organizeze o licitaţie pentru operatorii care vor să facă transport de persoane cu microbuze între localităţi. Traseul pe ruta Burdujeni-Plopeni-Salcea-Dumbrăveni ar trebui concesionat, iar în felul acesta s-ar elimina pirateria“, a precizat Anca Pricop, studentă.

Previziunile edililor legate de dezvoltarea oraşului nu au fost primite de suceveni cu acelaşi optimism cu care au fost enunţate. „Cred că ceea ce susţin reprezentanţii Primăriei sunt lucrururi ilogice. Dezvoltarea Sucevei nu are cum să fie aşa de rapidă pentru că din punct de vedere economic este bazată 99% pe comerţ, iar viziunea unui centru industrial «în buricul târgului» este absolut hilară“, a declarat Ginga H., unul dintre cititori, pe site-ul suceava.adevarul.ro.

Parcări subterane în Centru

Ideea unei parcări subterane pentru a rezolva problema automobiliştilor le-a dat de gândit sucevenilor, care au venit şi cu o propunere pentru edili. „În parteneriat cu hipermarketul de pe strada Universităţii se poate realiza o parcare subterană. Aceasta poate fi amplasată sub cea a magazinului pentru că aceasta este o zonă de interes pentru populaţie. Toate acestea, împreună cu reabilitarea străzii Universităţii, lărgirea cu o bandă spre centrul comercial ar uşura traficul“, a declarat Stanciu P., asistent universitar.

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite