Sucevenii, speriaţi de caloriferele calde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sucevenii care nu se încadrează în noile reguli vor mai închide repartitoarele şi se vor îmbrăca gros pentru a nu plăti mult la căldură
Sucevenii care nu se încadrează în noile reguli vor mai închide repartitoarele şi se vor îmbrăca gros pentru a nu plăti mult la căldură

Oamenii se plâng că decizia şefilor Termica de a le încălzi apartamentele încă de luni este cam pripită şi costisitoare. Doar 40% din locuitorii oraşului primesc agent termic pentru că angajaţii companiei nu au apucat să verifice toate cele 46 de puncte termice.

Şefii Termica au decis să înceapă furnizarea agentului termic în apartamentele din Suceava branşate la sistemul centralizat începând de luni noapte din cauza vremii friguroase. Conform regulamentului, după trei zile consecutive în care temperatura medie a fost sub 10 grade Celsius, compania îşi poate începe activitatea.

Căldura nu ajunge însă în casele tuturor clienţilor Termica, ci doar la cei care sunt racordaţi la punctele termice verificate anul acesta de angajaţii firmei. Cum nimeni nu se aştepta la o răcire bruscă a vremii, probele pentru cele 46 de puncte termice fuseseră programate pentru perioada 4-13 octombrie.

„Preferă să stea în frig pentru că n-au bani“

Sucevenii nu au primit cu prea multă bucurie decizia promptă a celor de la Termica.

Până ieri, cei 523 de suceveni care aparţin Asociaţiei de Proprietari Areni Observator nu primiseră căldură, dar se interesau dacă zvonurile legate de furnizarea agentului termic sunt adevărate. „Cred că e prea devreme, ar fi trebuit să dea drumul la căldură de la 1 noiembrie, nu de acum. Cu cheltuielile care o să ne vină, de unde să plătim? Eu am pensia 940 de lei, dar tot trebuie să fac economii să îmi ajungă banii“, ne-a spus Traian Zaharie.

Soluţii pentru săraci

Acelaşi lucru ni l-a spus şi administratorul asociaţiei, Dalia Popovici. „Oamenii preferă să mai stea în frig pentru că n-au bani. Din cei 523 de proprietari pe care îi avem, majoritatea sunt pensionari şi le este greu “, ne-a spus Dalia Popovici. Directorul Termica susţine că sunt soluţii pentru cei care nu-şi doresc căldură în case.

„Sunt mulţi cetăţeni care nu vor încă agent termic. Oamenii pot să închidă repartitoarele, dar şi aşa va fi un consum. Altfel, trebuie să se pună de comun acord toţi vecinii şi să închidă căldura pe toată scara“, a spus Constantin Plăcintă, directorul Termica SA.

Gheorghe Iacob, pensionar: N-am de unde plăti aşa de devreme căldura. Eu am repartitoare şi  le închid că nu e aşa de frig.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite