Suceava: Sucevenii spun „pas” reabilitării termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ar avea mai puţin de plătit iarna, locuitorii evită să-şi izoleze casele

Dintre cele 31 de blocuri propuse pentru programul naţional de reabilitare, doar cinci imobile au acceptat oferta Primăriei.

În momentul lansării programului de reabilitare, foarte mulţi suceveni s-au arătat interesaţi de izolarea apartamentelor. Până în luna mai s-au depus aproximativ 80 de dosare la Primărie, vizând un număr de 1.200 de apartamente.
Toţi cei interesaţi afirmau că au nevoie, indiferent de costuri, de păstrarea căldurii în locuinţe. Odată cu venirea verii, când oamenii nu ştiu ce să mai facă pentru a alunga căldura din apartamente, reabilitarea termică este ultima problemă pe lista locatarilor blocurilor. Potrivit declaraţiei primarului Ioan Lungu, „doar locatarii a cinci dintre cele 31 de blocuri selectate în program au acceptat până acum oferta Primăriei“. Restul au zis momentan „pas“ reabilitării.

Doritorii mai au
la dispoziţie trei zile

Unul dintre motivele lipsei de interes îl reprezintă preţul lucrărilor. Astfel, cei care vor să-şi izoleze termic locuinţele prin programul iniţiat de Primărie trebuie să scoată din buzunar între 548 şi 1.410 euro, în funcţie de cartier.
„Probabil consideră că la particulari ar costa mai puţin, însă ştim cât de prost lucrează aceştia“, a declarat ieri Ioan Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul a adăugat că termenul în care locatarii celorlalte 26 de blocuri pot da un răspuns a fost  prelungit până pe 6 iulie. Din acest motiv, lucrările de reabilitare vor fi amânate pentru o perioadă.

Lucrări făcute
la „Paştele cailor“

Făcând un simplu calcul, apartamentele sucevenilor nu vor fi reabilitate până la sfârşitul verii. Conform precizărilor făcute de Lungu, dacă pe 6 iulie locatarii celor 26 de blocuri îşi vor da acceptul privind reabilitarea, dosarele vor fi trimise la Bucureşti, pentru aprobare.
În caz contrar, în Capitală vor ajunge doar dosarele celor cinci blocuri. Apoi, va avea loc licitaţia care va stabili firma ce va face lucrările de reabilitare termică. În caz că vor avea loc şi contestaţii, termenul va fi prelungit, astfel încât lucrările vor începe undeva în iarnă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite