Pâine cu lipsă la gramaj şi făină cu viermi în magazinele sucevene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brutarii scot pâinea din cuptor
Brutarii scot pâinea din cuptor

Numeroase produse de panificaţie aflate pe rafturile magazinelor au între 20 şi 36 de grame mai puţin decât greutatea înscrisă pe ambalaj.

Majoritatea produselor de panificaţie, în special pâine şi făină albă, au zeci de grame lipsă din greutatea cu care se comercializează. Diferenţele sunt cuprinse între 20 şi 36 de grame, cantitate insesizabilă când suceveanul plăteşte pentru 500 de grame de pâine sau 1.000 de grame de făină albă.

De exemplu, o pâine albă feliată de 500 de grame, scoasă de un cunoscut producător de panificaţie, cântărea cu 36 de grame mai puţin, zilele trecute, la un supermarket sucevean. Dar, dacă se ţine cont că într-o zi se vând mii de astfel de produse, rezultă că, practic, cumpărătorii duc acasă goluri de aer plătite şi care se regăsesc în profitul producătorilor de panificaţie.

Cei care ar trebui să reglementeze această situaţie sunt inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi reprezentanţii societăţilor de panificaţie. Primii pot doar să dea amenzi.

„Dintre operatorii economici controlaţi, 12 au fost producători de produse de panificaţie şi nouă unități  de comercializare. La patru producători  şi doi vânzători s-au constatat abateri în minus cu 15-25 de grame față de cantitatea netă declarată“, a declarat Elena Oanea, şefa OJPC Suceava.

În ceea ce priveşte reacţia societăţilor de panificaţie, reprezentanţii acestora spun că respectă legea. Potrivit legii, la produsele de panificaţie, abaterile în minus sunt acceptate până la 8% din greutatea produsului.

Citiţi mai multe în săptămânalul ADS Suceava pe care îl găsiţi la tarabe în perioada 29 septembrie - 5 octombrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite