Suceava: Sucevenii, înşelaţi cu promoţii false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Sucevenii, înşelaţi cu promoţii false
Suceava: Sucevenii, înşelaţi cu promoţii false

Controalele pe care le-au făcut comisarii de la Protecţia Consumatorilor Suceava, în ultima lună, au prins pe picior greşit 22 de societăţi comerciale care practicau vânzări promoţionale

Controalele pe care le-au făcut comisarii de la Protecţia Consumatorilor Suceava, în ultima lună, au prins pe picior greşit 22 de societăţi comerciale care practicau vânzări promoţionale fără a respecta însă legea. În urma verificărilor, reprezentanţii a 16 societăţi au fost obligaţi să oprească temporar comercializarea produselor promoţionale. O singură societate a fost închisă pentru moment. „Cea mai întâlnită neregulă a fost aceea că produsele nu aveau trecut preţul vechi şi preţul nou. Astfel, duceau în eroare cumpărătorul. De asemenea, nu erau trecute perioadele de promoţie şi faptul că acestea se fac în limita stocului disponibil“, a declarat Elena Oanea, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.

Printre nereguli s-a mai numărat şi nerespectarea obligaţiei de a preciza cu exactitate care sunt produsele ce fac obiectul promoţiei. În cele mai multe cazuri, nu la toate  produsele expuse spre comercializare se practicau reduceri de preţuri.
„S-au găsit produse al căror preţ avea  caractere foarte mici, şterse sau greu de descifrat pentru cumpărătorul mediu“, a adăugat Elena Oanea. Valoarea produselor oprite de la comercializare se ridică la 72.393 de lei. Din cele 22 de sancţiuni, opt au fost avertismente, iar 14 amenzi în valoare de 45.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite