Sucevenii, prea săraci să îi mai ajute pe alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundaţia Ana adună bani pentru copiii care au nevoie de ajutor
Fundaţia Ana adună bani pentru copiii care au nevoie de ajutor

Criza se simte tot mai mult în buzunarele sucevenilor amărâţi, iar şansa copiilor care au nevoie de ajutor devine tot mai îndepărtată. Fundaţiile umanitare nu mai reuşesc să adune suficienţi bani pentru copiii bolnavi şi nevoiaşi.

Dacă până acum fundaţiile şi organizaţiile non-guvernamentale reuşeau să fie un intermediar între oamenii de rând şi cei care sunt în suferinţă, posibilitatea acestora de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijinul financiar pentru a supravieţui devine tot mai mică.

Sucevenii nu mai au bani pentru a-i ajuta pe semenii lor mai mici. Acest lucru ni l-a spus şi directorul Fundaţiei Ana din Suceava, Nelu Todireanu.

“Este greu. Reuşim să adunăm cu 40-50% mai puţini bani faţă de anii trecuţi pentru copiii pe care dorim să îi ajutăm. Pe partea socială lucrurile merg rău. Oamenii nu mai au bani, cu toate acestea noi avem cazuri cărora le acordăm ajutor punctual, însă avem şi cazuri care au nevoie de tratament permanent”, ne-a spus Nelu Todireanu, şeful Fundaţiei Ana.

Sucevenii se plâng că nu mai au de unde   

“Am dat de foarte multe ori bani voluntarilor de pe stradă, însă de când băieţelul mi-a trecut în clasa a V-a deja au crescut şi cheltuielile, iar mie mi-au tăiat salariul. Nu mai pot, cu toate că ştiu că băieţelul meu ar putea fi în aceeaşi situaţie ca şi acei copii”, Violeta Daraban, funcţionar public.

Cei care mai au o speranţă sunt copiii talentaţi pentru care fundaţiile încearcă să atragă fonduri europene prin proiecte.

“Pe partea culturală aici lucrurile nu sunt atât de grave. Tocmai am făcut un proiect Soros pentru partea culturală şi aşteptăm ca lucrurile să se mişte mai bine. Oricum speranţa moare ultima. Poate de la anul va fi mai bine”, a mai spus Nelu Todireanu.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite