Sucevenii, atraşi ca un magnet de reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii au timp până la finalul lunii februarie să îşi  cumpere îmbrăcăminte şi încălţăminte ieftine.

Marile magazine din Suceava au dat startul la promoţii. Deşi conform legii perioada soldurilor ar trebui să înceapă la mijlocul acestei luni, majoritatea agenţilor economici au redus preţurile încă de pe şase ianuarie.
Pentru a nu rămâne cu marfa pe rafturi, comercianţii practică reduceri şi de 70% pentru produsele de îmbăcăminte sau încălţăminte din gama toamnă-iarnă. Sucevenii nu au ratat ocazia de a-şi înnoi garderoba cu bani puţini. „Mi-am cumpărat un pulover şi am dat pe el 29 de lei. La preţul întreg nu mi l-aş fi cumpărat“, ne-a declarat Leonte Chibici, psiholog.

Clienţi fideli
Mulţi suceveni recunosc că vin în fiecare an în această perioadă la cumpărături numai pentru a beneficia de reduceri. „La banii noştri, ne bucurăm că sunt reduceri. În loc să dau 55 de lei, am dat 17 lei pe ce mi-am cumpărat“, ne-a spus Daniela Zăicescu, casnică. Comercianţii au pus la vedere afişele cu reduceri şi speră ca sucevenii să nu fi cheltuit toţi banii de Sărbători, ca să poată beneficia de promoţii.

„De Sărbători am avut vânzare foarte bună, apoi mai slăbuţ. Cei mai mulţi clienţi vin în week-end“, ne-a declarat Andreea Toma, manager de magazin. Într-un astfel de magazin o jachetă de damă care ajungea la 149 de lei, acum poate fi cumpărată cu 45 de lei. Un pulover care costa 59 de lei, la promoţie este 39 de lei.

Reduceri până la finalul lunii februarie
„Un sacou care costa 159 de lei, văd că e acum 119 lei. Cu toate că sunt reduceri, preţurile mi se par în continuare foarte mari“, ne-a spus Alexandru Viu, elev. Comercianţii speră ca până la finalul lunii februarie să termine toată marfa de pe stoc. „De pe şase ianuarie au venit mulţi clienţi.  De exemplu, în numai două zile, am avut 100 de cumpărători. Au avut foarte mare căutare articolele pentru bărbaţi“, ne-a declarat Carmen Adriciuc, lucrător comercial.

Reduceri de 30%, 40% şi 70%
O pereche de pantaloni de damă care costa 149 de lei, cu o reducere de 70%, ajunge la 44,7 lei. O pereche de blugi poate fi achiziţionată pentru 89,40 de lei, după ce preţul a fost diminuat cu 40%. Într-un magazin în care s-au aplicat reducerile, un pulover de damă poate fi cumpărat acum cu 69,30 de lei, de la 99,9 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite