Doi suceveni au fost arestaţi pentru prozelitism în Indonezia şi se află în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross (de la stânga la dreapta, de sus în jos)
Titel Maghiar, Ionuţ Maghiar, Sergiu Berci şi Denis Daniel Ross (de la stânga la dreapta, de sus în jos)

Doi tineri misionari din Suceava, alături de alţi doi colegi din Cluj-Napoca, au fost încarceraţi în ţara asiatică pentru că vindeau Biblii.

Patru români au fost arestaţi în noaptea de 7 spre 8 septembrie în Indonezia în timp ce făceau o tranzacţie cu Biblii.

Este vorba despre Titel Maghiar (38 de ani), Ionuţ Maghiar (33 de ani), Sergiu Berci (35 de ani) şi Denis Daniel Ross (36 de ani), cu toţii adepţi ai cultului penticostal.

Primii doi sunt suceveni, născuţi în localitatea Voitinel. Locuiau de ceva vreme, până să plece în Asia, în Cluj.

Tinerii munceau ca valontari la The Christian and Missionary Aliance, o organizaţie religioasă cu sediul în statul Colorado USA, potrivit revistei orizonturi eterne.ro.

Din informaţiile furnizate de aceeaşi publicaţie online, ultima tranzacţie cu Biblii raportată de cei patru tineri datează din luna august şi a fost înregistrată în oraşul indonezian Jakarta.

Geanina Giula, logodnica lui Titel Maghiar spune că a aflat despre arestarea lui de pe internet.

„Mai mult decât este anunţat pe internet nu pot să vă spun nimic. Am vorbit cu tatăl lui, dar n-a primit niciun răspuns încă de acolo. Tot ce ştiu este că a plecat să ducă biblii acolo cu încă trei băieţi. De la el nu am mai primit niciun răspuns", a afirmat Geanina Giula.

Suceveanul în vârstă de 38 de ani, absolvent al Facultăţii de Filosofie, a mai fost condamnat la închisoare în Indonezia în 2009 şi a fost închis pentru patru luni.

Îşi programase să se căsătorească în România peste doar o lună, în acelaşi timp cu fratele lui, Ionuţ. Şi acesta din urmă este absolvent de studii superioare, terminând Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii.

Liviu Creţu, un alt misionar al aceleiaşi organizaţii, spune că a călătorit împreună cu cei patru tineri arestaţi în Indonezia spre insula Maluku. Ulterior, a aflat că sunt arestaţi şi a încercat să-i viziteze la închisoare.

Cererea n-a fost aprobată. Creţu a aflat totuşi că românii vor şti peste două zile dacă rămân în închisoare sau vor fi judecaţi în stare de libertate.

Liviu Creţu, împreună cu voluntarii de alte naţionalităţi ai The Christian and Missionary Aliance aflaţi în Indonezia, au transmis prin intermediul site-ului mai sus citat că vor încerca să afle care sunt acuzaţiile precise care li se aduc celor patru români arestaţi şi că fac demersuri pentru a convinge autorităţile judiciare din ţara asiatică să-i pună în libertate pe cei patru români.

Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite