Suceava: S-a deschis sezonul de vânătoare în pădurile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: S-a deschis sezonul de vânătoare în pădurile Sucevei
Suceava: S-a deschis sezonul de vânătoare în pădurile Sucevei

Mai mulţi vânători străini îşi vor adăuga la colecţie trofele de cerbi din Moldova. Costurile uriaşe împiedică însă românii să participe la eveniment

De la 500 la 8.800 de euro sunt costurile pentru coarnele cerbilor din pădurile Sucevei. Din acest motiv, doar trei români s-au înscris la vânătoarea care va începe de săptămâna aceasta şi va dura câteva zile.

Cei mai mulţi doritori de vânat sunt din Germania, Cehia şi Austria, aceştia plătind pe lângă taxa pe trofeu şi o taxă de organizare  a vânătorii în valoare de 100 euro. 

În aceasta mai sunt incluse asistenţa de specialitate a personalului silvic şi transportul până în perimetrul de vânătoare.

Direcţia Silvică mai scoate profit în această perioadă şi din tarifele pe care le plătesc vânătorii la cazarea în cabanele instituţiei. Aceştia scot din buzunat între 60 şi 80 de euro.

S-a ales această zonă deoarece pădurile Sucevei sunt cunoscute ca fiind cele mai populate cu cerbi, în jur de 2000 de animale trăiesc aici, după estimările făcute pe teren.

Dintre aceştia , doar 91 de exemplare vor sfârşi ca trofee pentru vânătorii profesionişti.


MAI CITIŢI:

Timişoara: Cel mai mare porc mistreţ din România a fost împuşcat în Banat

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite