Suceava: Un accident de motocicletă la trei zile pe străzile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de accidente grave cu motoclişti au loc anual în judeţ. Potrivit Poliţiei, principala cauză este „viteza neadaptată la condiţiile de trafic".

Motocicliştii par victime sigure pe străzile din Suceava. De la începutul anului, au avut loc pe drumurile din judeţ 51 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti sau mopedişti. În 2008 s-au înregistrat 140 de incidente cu vehicule pe două roţi.

„Dacă ar fi exclusiv vina motocicliştilor n-aş zice nimic, dar ştiu că o mare parte din accidente sunt cauzate de şoferi. Am prieteni cu motoare care-mi spun că se feresc atent de şoferii care nu le acordă prioritate sau pur şi simplu nu îi bagă în seamă", a spus Bogdan Manole, student.

În 2008, pe şoselele din judeţul Suceava au murit12 bikeri, 56 au fost răniţi grav şi 116 uşor. „Trebuie să fii tot timpul cu ochii în patru când auzi un motor şi ştii că urmează să treacă pe lângă tine. Mulţi dintre posesorii de motocicletă sunt imprevizibili, nu au experienţă şi fac manevre teribiliste", a spus George Lemnaru, un şofer sucevean.

De la începutul anului 2009, statisticile Poliţiei au înregistrat în rândul motocicliştilor 4 decese, 17 răniţi uşor şi 44 răniţi grav. Potrivit agenţilor de la „Rutieră" principala cauză a producerii accidentelor cu motociclişti este „viteza neadaptată la condiţiile de drum şi trafic".

Specialiştii atrag atenţia asupra riscului pe care îl implică deplasarea pe două roţi, demonstrat statistic prin numărul foarte mare de accidente grave în care sunt implicaţi posesorii de motoare.

Amenzi pentru vitezomani

Pentru a împiedica motocicliştii să accelereze peste limită, în 2008 au fost aplicate 2.465 de amenzi, iar anul acesta au fost sancţionaţi alţi 535 motociclişti. „În zilele noastre, cunoaşterea circulaţiei rutiere cu reguli, riscuri şi prevenirea acestora constituie o datorie şi o parte a culturii şi educaţiei fiecărui cetăţean", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Oficialii Poliţiei Rutiere spun că este recomandat ca fiecare posesor de permis auto trebuie să-şi împrospăteze periodic cunoştinţele de legislaţie rutieră dobândite înainte de examen. În plus, conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă şi să respecte colegii de trafic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite