Suceava:Alexandra Panţiru: Cea mai tânără actriţă a Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Panţiru are 10 ani şi de doi ani îşi cultivă pasiunea pentru teatru la Palatul Copiilor din Suceava. Fata a obţinut patru premii la concursuri naţionale pentru copii

Frumoasă, inteligentă şi talentată, fetiţa speră să devină o mică vedetă locală, mai ales după ce a apărut şi într-o emisiune de televiziune. Începutul a fost simplu, cu o curiozitate specifică vârstei.

„La şcoală au venit doamnele de la Palatul Copiilor şi ne-au spus când ne putem înscrie la cercurile de acolo. Eu m-am dus la Cercul de Literatură şi Teatru pentru că am fost curioasă să aflu ce pot învăţa la trupa «Piticoţii»”, a spus Alexandra. Aceasta s-a remarcat după o serbare şcolară, când a recitat o poezie care a amuţit audienţa specifică acestor evenimente.
„Învăţătoarea şi părinţii altor copii mi-au lăudat fata şi m-au întrebat unde a învăţat să recite atât de frumos. Aşa am realizat că are talent”, şi-a amintit  Rodica Panţiru, mama micii actriţe.

Ca în orice debut, primul rol pentru Ada, aşa cum o strigă parinţii, a fost unul secundar, în sceneta „Lacrima”, cu care a obţinut locul I la Concursul Naţional de Creaţie şi Interpretare Teatrală „Tudor Muşatescu” de la Piteşti. „În această piesă am jucat rolul veveriţei şi nu am avut decât câteva replici, pentru că era doar un rol secundar. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am dorit un rol mai mare, iar doamna Jana Palade mi-a îndeplinit dorinţa”, a povestit Alexandra despre „începuturi”.

„Pentru o piesă bună se munceşte toată săptămâna”

Următorul succes important  a fost înregistrat la faza judeţeană a unui concurs de teatru pentru copii, desfăşurat la Gura Humorului, la care au participat elevi din clasele I – VIII.

„A fost o singură clasă de-a VIII-a care avea o piesă comică, dar juriul ne-a plăcut mai mult pe noi”, crede Ada. Premiile se iau cu multă muncă şi sacrificii, după cum mărturiseşte mica artistă. „Veneam dimineaţa de la ora 8.00 şi repetam până ieşea bine bucata la care lucram. În afară de asta, repetam şi piesa în întregime”, şi-a amintit Alexandra. Succesul unui spectacol ţine şi de regizor.

„Doamna Jana era cam severă. Unele colege de la cercul vecin, de fantezie, credeau că era rea, pentru că îi auzeau vocea. Noi ştiam însă că vrea doar să iasă bine pentru că ne cumpăra de toate şi nu se supăra nimeni când ne certa întrucât greşeam”, a adăugat mica actriţă, care abia a terminat clasa a III-a.
Ea mai spune că fiecare copil ar trebui măcar să încerce să facă teatru, ca să descopere dacă are sau nu talent. „Eu nu am ştiut că sunt bună la aşa ceva, am avut însă noroc să aflu de la alţii. De când joc teatru, am vizitat multe locuri frumoase şi m-am distrat foarte mult”, a recunoscut artista.     

Profil

Născută
8 iulie 1999, Suceava
Educaţie
Şcoala Generală Nr.1, Suceava
Experienţă
doi ani de actorie
Familie
locuieşte cu părinţii

Întrebări
şi răspunsuri

Ce vrei să devii când vei fi mare?
A. P.: Eu vreau să mă fac actriţă, însă bunica şi mama vor să mă facă învăţătoare. Mie îmi place mai mult să fiu acrtriţă, pentru că e o profesie specială.    
 
Care premiu te-a încântat cel mai mult?
A. P.: Locul I la Festivalul Zilele teatrului pentru copii „Lucian Blaga”, de la Alba Iulia, pentru rolul Elefănţel. 

Ce-i place

„Îmi place să mă uit la filmele de la televizor şi să merg la cumpărături”, a mărturisit Alexandra. Îi plac mâncarea de la fast-food şi dulciurile pregătite în casă. Îi mai place să citească poveşti, poezii şi benzi desenate şi adoră să danseze pe muzică uşoară.  

Ce nu-i place

Alexandrei nu îi plac manelele. „Nu îmi place să mă uit la desene animate violente şi să fac curat, deşi sunt ordonată”, a spus aceasta. Ca orice copil, detestă supele şi ciorbele, iar ca o particularitate, brânza de vacă. Vis-a-vis de lectură, nu îi place să citească cărţi despre lupte şi războaie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite