Monument în satul natal pentru suceveanul ucis într-o misiune ONU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monumentul ridicat în cinstea lui Filaret Moţco, suceveanul în vârstă de 43 de ani ucis pe 1 aprilie anul trecut într-un atentat terorist în Afganistan, în timp ce se afla în misiune la biroul ONU, a fost sfinţit duminică, 12 august.

Monumentul a fost ridicat în cimitirul din Izvoarele Sucevei, acolo unde Filaret Moţco îşi doarme somnul de veci, iar fondurile pentru acest proiect au fost asigurate exclusiv din banii familiei.

Rodica Moţco: „Filaret a mai trecut pe lângă moarte de patru ori“

La ceremoniile de ieri a fost prezent doar un singur fost coleg de-al lui Moţco, de la Ministerul de Externe din România. În rest, autorităţile locale şi judeţene au ignorat în totalitate evenimentul. La fel de uitate sunt şi promisiunile făcute anul trecut cu ocazia înmormântării lui Filaret Moţco. La acea vreme s-a promis că şcoala din Izvoarele Sucevei va purta numele lui Filaret Moţco, iar în curtea acestei instituţii de învăţământ va fi ridicat un bust al acestuia. Până acum, nici una dintre promisiuni nu a fost onorată. 

Trupul lui Filaret Moţco va fi preluat de la Bucureşti de cei patru fraţi ai săi (VIDEO)

Filaret Moţco a fost un diplomat care a făcut carieră în Armată, Ministerul de Externe, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi ONU. Filaret Moţco mai participase şi la operaţiunile din centrul ONU din Kandahar, în Tadjikistan, în Federaţia Rusă, în Caucazul de Nord, în Cecenia, în Kîrgîzstan şi în alte operaţiuni ale unor organizaţii internaţionale. 

Slujbă de înmormântare cu 20 de preoţi pentru Filaret Moţco, românul decapitat de afgani. Transmite un mesaj de condoleanţe familiei(UPDATE FOTO)

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit post-mortem lui Filaret Moţco Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite