Suceveanul care a lăsat cifrele pentru sutană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 58 de ani, Arhimandritul Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, îşi aminteşte cum a renunţat la viaţa de mirean şi s-a dedicat bisericii. Regimul comunist şi faptul că provenea dintr-o familie simplă l-au ţinut departe de biserică până la 27 de ani.

Născut într-o familie foarte credincioasă, din zona Bârladului, mai precis localitatea Iveşti, a judeţului Vaslui, cu patru băieţi şi o fată, stareţul Iustin Dragomir a devenit bucovinean la scurt timp după ce a păşit pe aceste meleaguri. Dragostea pentru biserică şi pentru Dumnezeu a fost în sufletul său pretutindeni, însă regimul comunist şi faptul că provenea dintr-o familie simplă l-au ţinut departe până la 27 de ani.

Avea vreo 22 de ani când a intrat în corpul de control al Ministerului Transporturilor, Secţia Transporturi Auto. Cinci ani mai târziu a ajuns la Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi, iar după alţi trei ani a fost călugărit. În tot acest timp a fost econom al mănăstirii şi a susţinut toate examenele pentru a deveni preot, ulterior urmând şi Facultatea de Teologie şi apoi masterul.

Citiţi întreaga poveste de viaţă a stareţului Iustin Dragomir în săptămânalul ADS Suceava, care apare joi, 4 august, pe piaţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite