Sucevean vicecampion la schi fond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrică Hogiu este mândria României la sporturi de iarnă
Petrică Hogiu este mândria României la sporturi de iarnă

Suceveanul Petrică Hogiu (18 ani) din Vatra Dornei a reuşit să urce România pe locul II la Campionatul Mondial de Schi Fond pentru Juniori.

Pe 29 ianuarie, tânărul a luat medalia de argint la proba de 20 de kilometri urmărire, competiţie desfăşurată în Germania, la Hinterzarten. Schiorul  sucevean este legitimat la Clubul Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei, unde s-a antrenat intensiv înainte de concurs.

A concurat alături de alţi 103 sportivi din lume

După primii zece kilometri din cursă, tânărul se afla pe locul opt şi puţini i-ar fi dat o şansă. Petrică a crescut însă viteza şi a reuşit să recupereze diferenţa. El a terminat competiţia pe locul al doilea, după ce a parcurs cei 20 de kilometri ai cursei în 57 de minute, 35 de secunde şi 4 miimi. Suceveanul a fost la doar o secundă de locul I, pe care s-a clasat sportivul rus Petr Sedov.

„Este foarte importantă pentru mine victoria, ţinând cont de faptul că am fost 104 concurenţi. Din cauza dificultăţii traseului, 24 dintre cei înscrişi au abandonat“, a subliniat schiorul. 

Petrică Hogiu se pregăteşte acum pentru Olimpiada de Iarnă de la Vancouver (Canada), care va avea loc în perioada 12-28 februarie, concurs la care s-a calificat înaintea Mondialelor. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite