Sucevean ucis de două ori în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Negrea s-a bucurat alături de prieteni în perioada petrecută în ţară
Andrei Negrea s-a bucurat alături de prieteni în perioada petrecută în ţară

Autorităţile chineze au anunţat statul român că Andrei Negrea (23 de ani) s-a aruncat de la etajul 20 al unui hotel. Mama tânărului spune că nu a fost înştiinţată de oficialii Ministerului Afacerilor Externe (MAE). În luna iulie, şeful DIICOT Suceava a declarat că Andrei a fost executat. 

Biroul Securităţii Publice din oraşul chinez Guangzhou a informat ieri Ambasada României la Beijing că Andrei Negrea, din localitatea suceveană Adâncata, s-a omorât. Andrei era plecat în China din decembrie 2008. „Autorităţile chineze au arătat că este vorba despre o sinucidere. Andrei Negrea s-a aruncat pe data de 3 decembrie de la etajul 20 al unui hotel din Gungzhou. MAE a informat familia cetăţeanului în legătură cu această situaţie“, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„Andrei este bine“

Vestea că Andrei s-a sinucis a îngrozit-o pe mama tânărului, care a aflat de moartea băiatului de la jurnaliştii „Adevărul“. Maria Negrea, mama băiatului, a declarat ieri că, până la ora 18.00, niciunul dintre oficialii MAE din România nu a contactat-o. „Fiul meu este în viaţă. Acum două săptămâni soţul meu a vorbit cu dânsul şi i-a trimis bani ca să se întoarcă în ţară. Andrei este bine, stă acolo cu o fată“, a afirmat Maria Negrea. Femeia a mai spus că atât autorităţile române, cât şi cele chineze au datele lor de contact, astfel că ar fi putut primi vestea la timp.  Chiar şi acum, după ce autorităţile române şi cele chineze au anunţat oficial că tânărul s-a sinucis, femeia speră că veştile sunt din nou false. Maria Negrea spune că este a doua oară când aude de moartea fiului ei, iar autorităţile nu-i spun nimic oficial. „Nu mai cred în aşa ceva. Dacă nu eram femeie credincioasă, sigur aş fi ajuns în pământ de când tot aud veşti tragice despre Andrei“, a spus înlăcrimată femeia.

Şeful DIICOT: „A fost executat“

Prima dată, vestea morţii lui Andrei Negrea a fost anunţată la sfârşitul lunii iulie de către Marius Cazac, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

„Din informaţiile noastre, tânărul a fost arestat în China încă de anul trecut  şi executat săptămâna trecută (20-26 iulie - n.r.) pentru trafic de droguri. Mai aşteptăm câteva date de la oficialii din China şi apoi vom anunţa oficial şi familia“, a declarat pentru „Adevărul“, pe 30 iulie, procurorul Marius Cazac. Conform acestuia, Andrei ar fi fost condamnat la pedeapsa cu moartea în China, deoarece era folosit ca şi cărăuş pentru a distribui droguri.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite