UPDATE Suceava e sub zăpadă. Pe toate drumurile din județ se circulă greu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DN 18, DN 17, DN 17A, DN 17B sunt acoperite cu zăpadă de până la trei centimetri grosime cu toate ce drumarii au intervenit cu peste 30 de utilaje.

Update ora 14.10 Potrivit reprezentanților Instituției Prefectului, pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă. Se acţionează cu 52 de utilaje cu lamă. Sunt în dotare şi 4 autofreze. Stocul de materiale antiderapante este de 1.850 tone amestec, nisip 5.300 mc., sare 280 tone. Pentru drumurile naționale stocul de materiale antiderapante este 7.600 tone și circa 500 de tone de sare. Nu sunt trenuri anulate sau  întârziate din cauza căderilor de zăpadă, iar aeronava pe ruta Suceava – București a decolat la ora 6.10 în condiţii normale.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, menţionează că atât comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, cât şi instituţiile statului monitorizează situaţia şi sunt pregătite să  intervină cu operativitate, în orice situaţie de urgenţă ce se va manifesta în judeţul Suceava. 

Un mort și 62 de persoane fără adăpost, victimele gerului de la Suceava

Zăpada care a căzut ieri și noaptea trecută a făcut ca stratul de zăpadă să ajungă la circa 30 de centimetri în Suceava. Circulația pe drumurile din județ se desfășoară în condiții de iarnă, însă niciun drum nu a fost închis.

Toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă. Pe DN 18, DN 17, DN 17A și DN 17B zăpada ajunge la circa trei centimetri. Drumarii nu au mai făcut față căderii constante de zăpadă, cu toate că au intervenit cu 32 de autoutilaje și au răspândit aproape 600 tone de material antiderapant. Codul galben de ninsoare și viscol este valabil până mâine seară, la ora 20.00. Cu toate acestea gerul nu s-a dat plecat din Suceava, astfel că la ora 8.00 atât la Suceava cât și la Rădăuți erau - 17 grade Celsius.

Citiți și:

Mii de elevi și preșcolari suceveni stau acasă din cauza vremii

Cea mai scăzută temperatură din Moldova. -31 grade Celsius la Rădăuți

Prefectul judeţului Suceava face apel către populaţie să evite deplasările pe drumurile naţionale în perioada următoare, limitându-le la cazurile cu caracter de strictă urgenţă. În cazul în care deplasarea este imperios necesară, prefectul solicită ca populaţiei să îşi echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarnă, lanţuri, lopată), să aibă o rezervă de carburant, hrană şi apă, iar în situaţia în care este surprinsă de fenomene meteorologice extreme, să oprească pe raza celei mai apropiate localităţi.

Iașiul acoperit de zăpadă. Vezi imagini inedite FOTOGALERII

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite