Suceava datoare cu 125 milioane de lei la bugetul de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţele firmelor sucevene la bugetul de stat se ridică la 77,18 milioane de lei la sfârşitul lunii noiembrie.

Potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, la data de 31 decembrie 2009 arieratele recuperabile erau în sumă de 122,086 milioane de lei, iar la sfârşitul lunii noiembrie 2010 acestea au fost de 125,2 milioane de lei.

La aceeaşi dată, în evidenţele DGFP Suceava figurau 1.281 contribuabili în procedură de insolvenţă, dintre care 269 deschise în anul 2010, cu obligaţii de plată totale de 281,981 milioane de lei.

Deşi realizarea programului de încasări transmis de către ANAF pe baza capacităţii de colectare a DGFP Suceava a fost realizat în proporţie de 102%, încasările efective la bugetul general consolidat au scăzut cu 4,28 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu influenţe mai mari la bugetele de asigurări.

“Scăderea în mărime absolută a veniturilor colectate evidenţiază, pe de o parte, influenţa crizei economice, dar este determinată şi de trecerea, începând cu 01 ianuarie 2010 a unui grup de contribuabili cu cele mai mari cifre de afaceri din judeţ în administrarea DGAMC Bucureşti”, a explicat Petrică Ropotă, directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava.

Ponderea cea mai mare din încasările la bugetul de stat o au impozitul pe venit, taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite