Suceava are nevoie de asistenți sociali, chelneri și muncitori necalificați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această săptămână sunt vacante 145 de locuri de muncă
În această săptămână sunt vacante 145 de locuri de muncă

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Suceava, rata şomajului la sfârşitul lunii mai era 4,41%, în scădere cu 56 de puncte faţă de luna aprilie.

Angajatorii suceveni oferă în această săptămână 145 de locuri de muncă prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava. Dintre acestea, 38 sunt pentru muncitori necalificaţi, în diferite domenii. Se mai caută 17 asistenţi sociali, 13 chelneri, câte patru şoferi de autobuz și lăcătuşi mecanici, doi administratori și câte un funcţionar administrativ, contabil, asistent veterinar, tehnician silvic şi un inginer electrotehnist.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţelor de Muncă Suceava organizează lunar cursuri de recalificare. Numai în această lună aproximativ 600 de suceveni învaţă noi meserii, precum cea de frizer, bucătar, ospătar, maseur, dar şi cum să lucreze în confecţii sau construcţii.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Suceava, rata şomajului la sfârşitul lunii mai era 4,41%, în scădere cu 56 de puncte faţă de luna aprilie. „La sârşitul lunii mai aveam 11.201 şomeri la nivelul judeţului, din care 5.059 indemnizaţi, însă în decursul lunilor aprilie-mai alţi 5.557 de suceveni s-au angajat, faţă de 3.517 câţi au fost în aceeaşi perioadă, anul trecut“, ne-a spus Aurelia Focşa, şefa AJOFM Suceava. Astfel, judeţul Suceava se află printre primele 10 judeţe din ţară după rata şomajului.

Citiți și: Suceava: Victimele de lux ale crizei îşi încearcă şansa la recalificare

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite