Suceava, un oraş scos la închiriere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii sunt greu de găsit în special din cauza încăpăţânării proprietarilor de a menţine preţuri mari, dar nici spaţiile ieftine şi centrale nu se ocupă.

Cândva o afacere profitabilă, închirierea spaţiilor comerciale, indiferent de zonă, utilităţi sau dimensiune, se află acum în impas, fără perspective de redresare. Comercianţii s-au împuţinat, iar buzunarele lor s-au micşorat, astfel că spaţiile cu vad, din punctele cheie ale oraşului, stau cu lunile sau anii vacante, în aşteptarea unui chiriaş.

Nu au căutare nici spaţiile bune, scoase pe piaţă contra unei chirii modice. „Noi am închiriat anul acesta doar o cameră, într-un apartament, de două ori, ca sediu de firmă. În rest, cele 28 de spaţii comerciale pe care le avem pentru închiriat nu s-au dat. Nu merge nimic acum, cu atât mai puţin spaţiile comerciale“, a explicat Maria Mihai, agent imobiliar. Agenţia pentru care lucrează are câteva oferte foarte atractive, printre care un spaţiu comercial de 70 mp la un preţ de 600 de euro/lună, în zona centrală a oraşului, şi un altul în intersecţia Mărăşeşti, cu 700 euro/lună, aceeaşi dimensiune, însă de câteva luni îşi aşteaptă chiriaşii în van.

Preţurile care alungă clienţii
Puţinii investitori care sunt interesaţi să-şi deschidă o afacere sau un punct de lucru în Suceava ar închiria spaţiile comerciale din zonele cu vad, dacă preţurile ar fi rezonabile. Proprietarii care au pretenţii la chirii de trei ori cât preţul pieţei aşteaptă de mai bine de un an clienţii.

„Dacă ar cere preţuri rezonabile pentru spaţiile cu vad, din zonele centrale, clienţi ar fi. Sunt proprietari care cer 35 de euro/mp pentru spaţii din Centru, însă stau de luni întregi cu anunţul în vitrină“, a conchis Maria Mihai, agent imobiliar.

Stranierii nu mai fac afaceri în suceava
Chiar dacă e sezon estival şi stranierii se întorc acasă în vacanţă sau pentru a inspecta oportunităţile de afaceri în Suceava, piaţa imobiliară nu s-a dezmorţit. Cea mai mare parte a spaţiilor comerciale au fost vacantate în urma suspendării activităţii a miilor de firme care au capitulat în faţa crizei financiare. La acestea se adaugă şi construcţiile noi destinate agenţilor comerciali din Suceava care nu şi-au găsit chiriaşi tocmai pentru că preţul este de două sau trei ori mai mare decât media de pe piaţa locală a chiriilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite