Suceava: O săptămână încărcată cu spectacole de circ la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: O săptămână încărcată cu spectacole de circ la Suceava
Suceava: O săptămână încărcată cu spectacole de circ la Suceava

Părinţii îi pot duce pe cei mici la dresurile de elefanţi, cămile şi lame, care se ţin în cortul din parcarea Shopping City.

Artiştii de la Circul Safari susţin au o tradiţie bogată în arta spectacolului de circ, moştenită din generaţie în generaţie. „În spectacolele noastre avem o reprezentantă care face parte din cea de-a şasea generaţie de circari din grupul nostru. Tradiţia se păstrează de 250 de ani“, a spus Tamas Faieruerger, administratorul circului, cel care intră în pielea unui clovn în timpul show-urilor. Jasmine se numeşte fetiţa de 11 ani care face parte din cea de-a şasea generaţie de artişti de circ. Copila învârte cercuri de hula-hoop şi dansează purtând un şarpe după gât.

Sucevenii care vor să-i vadă pe artişti la lucru pot merge până duminica viitoare, pe 6 august, în parcarea complexului comercial Shopping City, unde este amenajat cortul circului. Biletul de intrare costă 10 lei, iar show-urile pentru copii sunt programate de luni până vineri, de la  ora 19.00. Sâmbăta şi duminica circul are două reprezentaţii: prima de la ora 16.00, iar a doua începe de la ora 19.00.

Spectacole inedite în fiecare an

Deşi circul Safari a fost la Suceava şi anul trecut, spectacolele nu vor fi aceleaşi. „Ţelul nostru este să surprindem publicul şi să-l cucerim de fiecare dată, cu ceva nou şi neaşteptat“, a mai declarat Tamas Faieruerger. Atracţiile de anul acesta sunt dresurile de animale mari, cum ar fi cele cu elefanţi, cămile, lame, cai şi bivoli. În total sunt 50 de animale, cu tot cu poneii pe care copiii pot să-i călărească în timpul pauzei de 15 minute care se face după prima oră de spectacol. Tot atunci, doritorii se pot fotografia cu un şarpe boa lung de 1,5 metri.

Artiştii spun că sucevenii au avut în primele zile de spectacole un interes destul de scăzut. „Publicul de aici este foarte interesant, participă, trăieşte spectacolul, dar uită că cea mai mare şi adevărata răsplată a unui artist o constituie aplauzele, nu banii daţi pe bilet. La Iaşi am fost ovaţionaţi în picioare, timp de câteva minute, iar la Dorohoi s-a aplaudat aproape tot spectacolul“, a adăugat Tamas Faieruerger, administratorul circului Safari.

Trupă de teatru cosmopolită

 Printre numerele deosebite prezentate de artiştii circului Safari se numără şi un mini-spectacol de balet aerian executat de acrobaţii trupei. Circul unguresc este o adunare cosmopolită de talente. Membri trupei vin din Ungaria, Israel, Olanda, România, Croaţia şi Italia. Spectacolul este bazat pe promovarea bunei dispoziţii, după cum spune şi clovnul Tommy: „La începutul spectacolului publicul zâmbeşte, apoi râde şi la final pleacă cu dureri de maxilare şi burtă, din cauza râsului“, explică Tommy.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite