Suceava, prima pe lista banilor de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhiva
arhiva

Potrivit MECTS, primele trei judeţe, în ordinea numărului de beneficiari sunt Suceava cu 10.439 de elevi, Iaşi cu 8.848 de elevi  şi Vaslui cu 5.817 de elevi.

Astfel, cei aproximativ 10.500 de elevi suceveni vor primi câte 180 pe toată perioada anului şcolar. În total 120.857 de elevi din toată ţara vor beneficia de aceşti bani prin programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu", Ministerul Educaţiei având aproximativ 275 de milioane de lei pentru aceste ajutoare.

Toţi cei 120.857 de solicitanţi eligibili care au depus cereri la nivel naţional şi care, în condiţiile legii, au îndeplinit condiţia unui venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 lei, vor primi acest sprijin financiar.

Liceenii vor primi suma de 180 RON pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie.

"Fondurile sunt alocate de către MECTS şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Autorităţile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit si a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar", susţin reprezentanţii Ministerului.

Până pe 2 noiembrie, cei care cred că au fost nedreptăţiţi şi nu au fost acceptaţi în acest program pot depune contestaţii. Atât depunerea, cât şi soluţionarea contestaţiilor se fac la nivelul comisiilor organizate în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite