Suceava, plină de gropi-capcană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craterul de pe strada Unirii se întinde pe un metru şi jumătate
Craterul de pe strada Unirii se întinde pe un metru şi jumătate

În următoarele 10 zile vom trece în revistă cele mai periculoase şi mai adânci gropi din Suceava. Cititorii ne pot semnala craterele care le stau în cale zilnic pe adresa gropi@adevarul.ro.

Gropile din Suceava se înmulţesc ca ciupercile după ploaie în fiecare primăvară, iar edilii par surprinşi de fiecare dată. Şoferii suceveni se plâng de starea proastă a drumurilor din oraş, iar cei care au ghinionul să-şi rupă maşina în ele ajung să scoată din buzunar şi 2.000 de lei. Groapa care le dă cele mai mari bătăi de cap sucevenilor este cea de pe strada Unirii, din zona cartierului Burdujeni.


Reparaţii de mii de lei
„Mi-am rupt maşina în groapa de pe Unirii, mi s-a dus planetara şi mi-am spart baia de ulei. Am cheltuit aproape 2.000 de lei în ultimele două luni deoarece mi-am stricat-o în cratere“, a spus Iulian Cojocaru, şofer. Deşi Primăria a promis străzi ca-n palmă în 2010, acum, în luna martie edilii nu au bani nici măcar pentru pavele, cu care să acopere cât de cât gropile adânci. Primarul dă vina pe zăpadă, dar şi pe reţeta după care se face asfaltul. „Acum, din cauza infiltraţiilor de apă de la topirea zăpezii, gropile se vor mări, iar pe unde nu sunt îşi vor face loc. Cred că trebuie o altă reţetă a asfaltului deoarece aceasta nu e bună, trebuie un asfalt mai elastic. Văd gropi în toată ţara, în unele judeţe chiar mai mari ca la noi“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.


Cea mai mare groapă de pe Unirii are 15 centimetri adâncime şi un diametru de 1,5 metri, destul cât să rupă braţul unei maşini joase.  Cu toate acestea, groapa mai are în jurul ei alte spărturi şi crăpături în asfalt, vechi de ani buni, astfel încât circulaţia prin zonă se face foarte greu. „Practic, merg din groapă în groapă, probabil se aşteaptă ca una să se facă atât de mare încât să intre o maşină cu totul şi abia atunci vin să o peticească. Mie mi s-au stricat rulmenţii de atâta hurducăială, chiar dacă merg cu vitezamelcului, nu se mai poate“, povesteşte Fănică Neagu, şofer.

Cu toate nemulţumirile sucevenilor, edilii nu se grăbesc să înceapă lucrările deoarece au nevoie de vreme bună. Umezeala nu le permite să demareze asfaltarea. „Aceste lucrări nu pot fi făcute pe această vreme, iar acolo unde se lucrează la ISPA nu se va asfalta strada“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite