Suceava, locul de joacă al piromanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii suceveni au avut parte de un sfârşit de săptămână „fierbinte“. Ei au intervenit de cinci ori pentru a stinge incendii provocate fie de copiii care s-au jucat cu focul, fie de neglijenţa proprietarilor de locuinţe.

Mai îngrijorător însă, două dintre incendii au fost provocate intenţionat de piromani. Ambele focuri provocate au izbucnit ieri, în localităţile Liteni şi Frumosul.

Pagube de 60.000 de lei

Piromanii au acţionat chiar de la primele ore ale dimineţii. Primul şi cel mai grav incendiu a izbucnit la locuinţa lui Vasile Ţârdea din Liteni, căruia i-au mistuit acoperişul, tâmplăria, mobilierul şi electrocasnicele. Pagubele au fost estimate la peste 60.000 de lei.

Al doilea foc a izbucnit la anexele unei gospodării din Frumosul, unde au ars un coteţ, o magazie, dar şi câteva sute de kilograme de furaje şi lemne de foc. Pagubele depăşesc 10.000 de lei. Deocamdată, pompierii au stabilit că incendiile au fost puse intenţionat şi au sesizat poliţia care face cercetări pentru identificarea făptaşilor.

„În cazul ambelor incendii s-a stabilit că acestea au izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu, de către o persoană necunoscută“, a declarat Dan Baltaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite