Suceava, locul al doilea pe ţară la autorizaţiile de construcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, în luna martie, în judeţul Suceava au fost eliberate cele mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, respectiv 238 de documente din toată Moldova.

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a înregistrat o creştere cu 68,8% comparativ cu luna februarie, în timp ce faţă de luna martie a anulului trecut numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 28,6%. Cele mai multe astfel de autorizaţii au fost eliberate pentru mediul rural al judeţului, peste 75% din numărul total.

„Judeţul Suceava se află pe locul doi pe ţară, după judeţul Ilfov, deţinând 7,1% din numărul total al autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna martie 2011“, au explicat reprezentanţii Direcţiei de Statistică Suceava. În cadrul Moldovei, judeţul Suceava se află pe primul loc după numărul de autorizaţii, deţinând 28,2% din numărul total, pe locul al doilea clasându-se judeţul Neamţ cu 22,3%, Bacău cu 17,7%, Iași cu 16,3%, în timp ce judeţul Botoșani are numai 7,7 %.

Stranierii, cei care investesc

„Chiar dacă se vorbește că e criză, vânzările la materialele de construcţii nu au scăzut comparativ cu anul trecut. Cei mai mulţi dintre clienţi sunt sucevenii care se întorc din străinătate. Acest lucru arată că criza financiară nu i-a afectat pe cei plecaţi“, ne-a declarat Mihai Constantiniu, consultant vânzări. În total, în primul trimestru al acestui au fost la nivelul judeţului au fost eliberate 471 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 10,3% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite