Nouă tineri din Suceava blocați în zăpadă de peste un metru, salvați de salvamontiști FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiștii au plecat după turiști
Salvamontiștii au plecat după turiști

Două fete și șapte băieți din Suceava, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au trăit clipe de coșmar vineri seară, când s-au blocat pe munte în zăpadă de peste un metru înălțime. Ei au fost salvați de salvamontiștii din Vatra Dornei.

Tinerii au plecat vineri dimineață din Mestecăniș spre Giumalău, mare parte din traseu fiind prin pădure, unde stratul de zăpadă măsura până la 80 de centimetri. Când au ajuns în zona alpină, la trei kilometri de cabană, au dat de omăt de 1,20-1,30 metri înălțime și nu au mai putut înainta.
Turiștii au sunat cabanierul, care a alertat Serviciul Salvamont din Vatra Dornei.

Salvamontiștii îii duc pe turiști la cabană

Tinerii au parcurs un traseu care vara se face în patru ore în nouă ore. „În jurul orei 19.20 am fost anunțați de cabanier că un grup de turiști e blocat în zona alipină. Am plecat cu snowmobilul din Vatra Dornei și am ajuns la ei la ora 21.00. Ne-am împotmolit de mai multe ori pentru că era zăpada mare și am dat și la lopată“, povestește Petru Ariciuc, șeful Serviciului Salvamont Vatra Dornei.

Salvatorii montani au fost nevoiți apoi să facă potecă până la cabană și să-i transporte pe tineri. „Am făcut șase ture până la cabană ca să-i ducem pe tineri, apoi ne/am întors după bagajele lor. Pe la 23.30, toți erau în siguranță la cabană. Voiau să plece astăzi spre Rarău, dar i-am avertizat să rămână pentru că este cod galben de vânt ș ie periculos să plece la drum“, a precizat Petru Ariciuc.

Cei nouă tineri erau echipați corespunzător pentru a urca pe munte.

Rămâi pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite