Suceava: Muncitorii necalificaţi, cei mai căutaţi în această săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care nu au un loc de muncă şi vor să se angajeze au posibilitatea ca în această săptămână să opteze pentru unul dintre cele 151 de locuri oferite de Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă Suceava.

Cei mai căutaţi muncitori, în această săptămână, la nivel local sunt muncitorii necalificaţi la ambalat produse solide şi semisolide, respectiv 44 de locuri.

Urmează apoi 5 posturi pentru muncitori necalificaţi la demolat clădiri, zidărie, 3 în silvicultură, două posturi la confecţii şi alte două la întreţinerea drumurilor şi podurilor. De asemenea, se mai caută 14 confecţioneri la asamblat articole textile, 4 măcelari, 4 brutari, 8 tâmplari, 4 încărcători-descărcători.

Potrivit ANOFM, din cele 151 de posturi scoase la concurs pentru această săptămână, doar 28 sunt pentru tineri absolvenţi. Ceea ce este şi mai îngrijorător, la începutul lunii septembrie, numărul absolvenţilor de studii universitare şi preuniversitare care nu aveau un loc de muncă s-a dublat faţă de începutul lunii august, AJOFM având în evidenţă 1.781 de absolvenţi.

Cei care nu şi-au găsit un loc de muncă, nu îşi pierd speranţa. “Am terminat anul acesta Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor la Iaşi, dar m-am hotărât să fac şi masterul poate totuşi găsesc măcar un job part-time în Iaşi pentru că acasă văd că nu am şanse”, ne-a spus Loredana Doroftei, absolventă a specializării Finanţe-Bănci.

Sucevenii şomeri care vor să se reprofileze în speranţa că vor reuşi să obţină un loc de muncă mai uşor au la dispoziţie în această lună 7 cursuri de formare profesională: de bucătar, coafor, gaterist, unul de instalator de instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în comerţ, manichiurist-pedichiurist şi operator calculator electronic şi reţele.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite