Suceava: Zeci de posturi libere după titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 81 de locuri din cele 131 au fost luate în primire în urma şedinţelor publice pentru ocuparea posturilor. Candidaţii au refuzat să accepte oferta Inspectoratului întrucât şcolile care încă acceptau profesori erau la distanţe prea mari.

Din ce în ce mai puţine cadre didactice îşi mai găsesc un loc de muncă în învăţământ aproape de casă. Din cauza distanţei prea mari de casă, tinerii suceveni care au obţinut o notă peste 7 şi ar putea fi titulari la o şcoală, renunţă pentru că nu vor să facă naveta pe distanţe mari. În urma şedinţelor publice pentru ocuparea posturilor vacante titularizabile în învăţământ, doar 81 de posturi din cele 131 vacantate au fost luate în primire de candidaţi.

Candidaţii, nemulţumiţi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, cele 50 de locuri nu au fost ocupate deoarece fie candidaţii nu au obţinut minim nota 7 pentru a intra la şedinţa publică, fie nu le-a convenit postul. „Motivul principal pentru care au rămas libere cele 50 de posturi este că ofertele nu s-au potrivit cu opţiunile candidaţilor”, ne-a spus Laurenţa Hacman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava. Cele mai multe locuri refuzate de candidaţi sunt la matematică, unde doar patru dintre cele 18 scoase la concurs au fost ocupate.

De asemenea, au rămas neocupate patru catedre de educatoare şi câte trei de limba franceză, fizică-chimie şi fizică. Iustina Nistor, profesor suplinitor de biologie la Siminicea şi Suceava, spune că nu a putut accepta un post de titular din cauza distanţei. „Locuiesc lângă Fălticeni, iar posturile erau la graniţă, pe lângă Siret. Nu pot să fac naveta până acolo. Am fost suplinitor şi la Suceava şi la Siminicea şi am făcut naveta, dar până acolo e prea mult. Poate la anul”, ne-a spus Iustina Nistor, profesoară.

Şansa suplinitorilor

În şedinţa publică pentru suplinire care va avea loc mâine vor participa, pe lângă profesorii înscrişi pentru continuitate, cei 347 de candidaţi care au obţinut note între 5 şi 7 la concursul din acest an.

Vor fi scoase la concurs 402 posturi netitularizabile complete şi 446 incomplete, la care se adaugă şi cele 50 posturi titularizabile neocupate, care au devenit netitularizabile.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite