Suceava: Zborurile de la Suceava ţinute în şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă un avion nu a mai plecat de la sol. Norul islandez a ţinut la sol zeci de pasageri care urmau să plece din Suceava spre Roma. Reprezentanţii Aeroportului Suceava nu ştiu până când spaţiul aerian va fi închis.

În această dimineaţă, la ora 6.00 reprezentanţii Aeroportului Suceava au primit informarea cu privire la închiderea spaţiului aerian din cauza norului de cenuşa care va traversa în cursul acestei dimineţi partea de nord a ţării. Astfel, aeronava Blueair care urma să plece către Roma la ora 8.20 nu a mai decolat. Deocamdată, reprezentanţii aeroportului nu ştiu cât va dura această restricţie.


“Am fost informaţi, în această dimineaţă, că spaţiul aerian este închis de la ora 7.00, însă nu ştim pe ce perioadă. Deregulă, dacă nu primim nicio informare în 6 ore restricţia continuă până la 12 ore. Dacă nici în aceste 12 ore nu primim vreo informare se ajunge la 24 de ore”, a explicat Dumitru Sahlean, directorul general al Aeroportului Suceava.

În aceste condiţii, aeronava Carpatair care ar trebui să ajungă de la Timişoara la Suceava la ora 17.00 este foarte posibil să nu mai plece de la sol. Dacă restricţiile de zbor nu vor fi ridicate, nu pasagerii care ar trebui să plece mâine dimineaţă spre Bucureşti, vor trebui să îşi găsească un alt mijloc de trasport terestru pentru a ajunge la destinaţie.

“Cursa către Bucureşti a Tarom-ului de care trebuia să plece azi dimineaţă a plecat aseară, din cauza acestei situaţii. Aeroportul rămâne în continuare deschis, doar spaţiul aerian este închis”, a declarat Dumitru Sahlean, directorul Aeroportului.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite