Suceava: Virozele au trimis la pat mii de suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Variaţiile de temperatură au făcut ca peste 2.000 de persoane să ajungă la doctor cu infecţii ale căilor respiratorii. Mai mult de jumătate dintre pacienţi sunt copii, iar medicii se aşteaptă la o creştere a numărului de îmbolnăviri.

În ultimele şapte zile, 2.275 de suceveni au făcut infecţii ale căilor respiratorii superioare, cu aproape 900 mai mulţi faţă de săptămâna anterioară. Creşterea numărului de îmbolnăviri este cauzată de variaţiile de temperatură, susţin medicii specialişti. Mai mult de jumătate  dintre pacienţii care au ajuns la doctor sunt copii. Astfel, s-au înregistrat 597 de cazuri de îmbolnăviri la micuţi cu vârsta cuprinsă între zero şi patru ani. De asemenea, un număr de 598 de copii, cu vârste între 5 şi 14 ani, au ajuns din aceleaşi motive la medic.

Câte 10 pacienţi zilnic

Medicii de la Spitalul Judeţean Suceava spun că în secţia de Pediatrie se internează zilnic 10 pacienţi cu viroze respiratorii. „Stau cu fetiţa în spital de duminică. Întâi am fost eu răcită, apoi s-a îmbolnăvit mititica de la mine. Are doar un an şi jumătate şi m-am speriat foarte tare când am văzut că are febră şi că tuşeşte“, a povestit Elena Madea, internată împreună cu fetiţa ei.

Pentru a nu răci, sucevenii trebuie să evite spaţiile aglomerate şi să se îmbrace adecvat temperaturilor de afară. Părinţii sunt sfătuiţi să-i determine pe cei mici să consume cât mai multe legume şi fructe proaspete, pentru a-şi întări sistemul imunitar. „Copiii trebuie vitaminizaţi cu fructe proaspete şi legume. Părinţii trebuie să le dea micuţilor foarte multe lichide”, ne-a declarat Doina Spânu, medic pediatru în cadrul Spitalului Judeţean.

Fără antibiotice la răceală


Deoarece copii sunt vulnerabili în faţa viruşilor, medicii au dat câteva sfaturi părinţilor. „Dacă cel mic are temperatura ridicată, părinţii trebuie să încerce în primul rând să i-o scadă. Acest lucru se face cu paracetamol şi preparate de ibuprofen şi nu antibiotice. Foarte mulţi părinţi sunt tentaţi să dea copiilor antibiotice fără a avea indicaţii de la medic“, a completat doctorul Doina Spânu. Pentru întărirea sistemului imunitar, atât al nostru cât şi al copiilor, medicii recomandă plimbările în aer liber, şi nu în mall-uri unde este aglomeraţie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite