Suceava: Vânzările la Algocalmin au crescut cu 50% în ultima lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din luna februarie, algocalminul va putea fi cumpărat de români doar pe bază de reţetă. Această decizie aparţine Agenţiei Naţionale a Medicamentului, în vizor nu este numai acest medicament, ci toate calmantele care conţin metamizol.

Farmaciştii spun că sucevenii au început să-şi facă stocuri cu acest medicament. „De la începutul lunii ianuarie, algocalminul a avut foarte mare căutare. Ne-au crescut vânzările cu aproximativ 50%, comparativ cu celelalte luni. Sucevenii au venit şi au cumpărat în medie câte trei cutii de algocalmin, dar am avut persoane care ne-au cerut şi şase cutii", ne-a declarat Anca Năsăudean, farmacistă.

Cei care în ultima perioadă au călcat pragul farmaciilor, pentru a-şi cumpăra acest medicament sunt persoane mai în vârstă. „Bătrânii cumpără cel mai mult. Aceştia au reticienţă pentru medicamentele mai noi şi de aceea preferă algocalminul", ne-a spus Elena Andronic, farmacistă.

Sucevenii sunt nemulţumiţi de faptul că vor fi nevoiţi să-şi cumpere acest calmant pe bază de reţetă. „Nu mi se pare normal ca pentru o durere de măsea, să mă duc până la medicul de familie. Nu cred că algocalminul este un medicament aşa de periculos", ne-a spus Liliana Polonic, casnică.

Pentru a nu pierde timp pe la uşile medicilor pentru reţete, persoanele care consumă algocalmin,  şi-au făcut deja stocuri cu acest medicament."Mă duc să-mi cumpăr două, trei cutii. Noi suntem mulţi în familie şi o să avem nevoie", ne-a mai spus Liliana Polonic.

Chiar şi sucevenii, care nu îşi tratează durerile cu algocalmin, nu sunt de acord cu eliberarea acestuia pe bază de reţetă.. „Eu nu prea cumpăr algocalmin, dar nu cred că este normal să fim nevoiţi să pierdem timp şi bani pe la medicii de familie pentru o reţetă", ne-a spus Vasile Diaconu, inginer constructor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite