Suceava: Urmărire în zig-zag a contrabandiştilor de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicovenii au abandonat maşina în care transportau 5.650 pachete de ţigări de contrabandă.

Ieri noapte, la Vicovu de Sus, un echipaj mixt poliţie-jandarmi, în timp ce executa serviciul de supraveghere a circulaţiei rutiere pe DN 2H, a sesizat trei autoturisme care se deplasau cu viteză. Poliţiştii au pornit în urmărirea lor, având semnalele luminoase şi acustice în funcţiune.
Pe parcursul a 8 km, distanţă pe care au fost urmărite autoturismele, poliţiştii au fost împiedicaţi să-şi îndeplinească misiunea de o a treia maşină, care circula în zig-zag. Astfel, vitezomanilor li s-a pierdut urma, apoi, în localitatea Gălăneşti, echipajul de poliţie a găsit abandonat unul dintre autoturisme. Acesta avea portierele deschise şi lumina de drum în funcţiune, iar în habitaclu se aflau baxuri cu ţigări.

Unul dintre contrabandişti a fost prins

„Autoturismul în cauză a fost transportat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde s-a constatat că în interior se afla cantitatea de 5.650 pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova, cu o valoare de piaţă de 39.550 lei. Autoturismul şi ţigaretele au fost indisponibilizate şi depozitate la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi”, a informat Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.
Celelalte două autoturisme au fost identificate pe raza municipiului Rădăuţi, respectiv Straja, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, în vederea identificării autorilor şi stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii faptei.
Poliţiştii i-au identificat pe suspecţii Stelian U., de 25 ani, şi Dănuţ I., de 24 ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus. Potrivit acestora, Stelian U. a fost reţinut pentru 24 ore pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător, evaziune fiscală şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni prev de art. 323 din CP, iar azi urmează să fie prezentat Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, s-au dispus măsuri pentru prinderea lui Dănuţ I. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite