Suceava: Unde vă puteţi distra în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântec şi dans popular, meşterşuguri şi tradiţii, cascadorii cu maşini, expoziţii, ateliere de creaţie şi teatru, acestea sunt doar câteva din evenimentele la care pot participa sucevenii în acest final de săptămână.

Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale

Sâmbătă, începând cu ora 10:00, mall-ul din Lunca Sucevei va găzdui Olimpiada Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale. Elevii se vor întrece la etapa judeţeană se desfăşoară pe secţiunile olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe, măşti, cojoace, curelărit, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, icoane şi pictură pe sticlă sau lemn, încondeierea ouălor şi împletituri din fibre vegetale. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi Palatul Copiilor Suceava.

Festivalul cântecului şi dansului popular
 

Sute de copii din municipiul şi judeţul Suceava vor participa duminică, de la ora 9.00, la un festival-concurs pentru păstrarea tradiţiilor. Pe scena de la etajul mall-ului din Lunca Sucevei copiii se vor întrece în etapa judeţeană a Festivalului cântecului şi dansului popular, organizată de mall-ul sucevean, Inspectoratul Şcolar şi Palatul Copiilor. Sucevenii îi vor putea asculta şi privi pe copii pe întreg parcursul zilei de duminică. Intrarea este liberă.

Cascadorii la mall

Până duminică, la complexul comercial de lângă Bazarul Suceava vor avea loc spectacole de cascadorii cu Extrem Cascaders Team, din Ungaria. Sucevenii vor putea vedea reprezentaţii de Monster Truck, BMW Drift, Gladiator, Fire Show, Pirotehnist Show, cascadorii pe două roţi cu maşina şi multe altele. Spectacolele vor avea loc vineri, de la 18.30, iar în zilele de sâmbătă şi duminică sucevenii sunt aşteptaţi de la ora 15.00. Preţul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.

Pictură şi grafică la muzeu

Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava găzduieşte expoziţia „Grigore Micu – Pictură şi grafică“, ce cuprinde în jur de 70 de lucrări, creaţii ale pictorului într-o perioadă de peste 25 de ani. Grigore Micu este absolvent al Şcolii de Arte „Ion Irimescu“ Suceava şi conduce Centrul de pictură, grafică şi sculptură „Dimitrie Loghin“ de peste 25 de ani, participând la numeroase expoziţii şi saloane de pictură, în ţară şi în străinătate. Autorul foloseşte tehnica culorilor uscate şi a culorilor de apă, dar în special tehnica uleiului. Picturile sale se axează pe naturi statice cu sau fără flori, peisaje, portrete.

Atelier de creaţie pentru copii

Mall-ul din Lunca Sucevei organizează sâmbătă, cu începere de la ora 12.00, un atelier de creaţie pentru copii. Aceştia sunt invitaţi să se distreze, să inventeze, să coloreze şi să îşi facă noi prieteni. Intrarea este gratuită.

Teatru la mall

Sâmbătă, de la ora 11.30, Compania de Teatru pentru Copii și Tineret „New Talents“ va prezenta piesa „Păcală în satul lui“. Spectacolul va avea loc în mall-ul de la ieşirea spre Fălticeni, la etaj, în zona dedicată copiilor.

Expoziţia „Expresii Bizantine“

Adrian Bratiloveanu prezintă pânze cu picturi religioase, iar Constantin Ungureanu expune pentru iubitorii de frumos 20 de icoane clasice pe lemn. Expoziţia denumită „Expresii Bizantine“ poate fi vizitată până pe 21 mai, la mall-ul din Lunca Sucevei.

Citiţi şi: Sucevenii petrec 1 Mai la grătar

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite