Suceava: Unde îşi mai ascund contrabandiştii marfa la vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In loc de scule, vamesii au gasit contrabanda
In loc de scule, vamesii au gasit contrabanda

Alte locuri în care contrabandiştii ascund ţigările sunt poalele rochiilor de mireasă, cutiile cu prăjituri şi rahat dar şi locurile inacesibile din maşină.

Pentru a nu fi prinşi de către vameşi cu ţigări de contrabandă, românii care vin de la ucraineni găsesc tot felul de locuri inedite în care-şi ascund marfa.

Din acest motiv, poliţiştii de frontieră de la Siret sunt foarte atenţi şi răscolesc autoturismele pe toate părţile, deoarece dacă la prima vedere par “curate”, ele pot ascunde contrabandă de mii de lei.

De la saci de grâu, în care românii îşi dosesc pachetele cu ţigări până sub panoul ignifug sau în trusa de scule.

“Până ieri am realizat 567 de misiuni şi acţiuni specifice şi am descoperit şi 5.409 pachete de ţigări în valoare de 22.317 lei şi s-au dat 18 amenzi contravenţionale în valoare de 4.840 de lei”, a declarat Ilie Poroch Sereţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Cu ţigările sub preş

Întrebaţi de locuri neobişnuite în care contrabandiştii feresc marfa de ei, poliţiştii de fontieră menţionează faptul că niciodată nu a fost un loc obişnuit, mereu aceştia au improvizat şi şi-au pus imaginaţia la contribuţie.

Cu toate a cestea tot nu au scăpat de oamenii legii şi s-au ales cu marfa confiscată. Gheorghe C. în vârstă de 57 de ani din Suceava a crezut că poate păcăli ochii vigilenţi ai vameşilor dacă ascunde cele 140 de pachete de ţigări de provenienţă uncraineană în aripile interioare şi sub panoul ignifug.

Bunurile în valoare de 573 au fost reţinute, chiar dacă şoferul a spus că sunt pentru propriul consum, deoarece nu au fost declarate la controlul vamal.

Un alt cetăţean român, Constantin G. de 21 de ani şi-a ascuns cele 940 de pachete sub preşul maşinii şi în trusa de scule, marfă de provenienţă rudească.

“Ţigările în valoare de 3.845 de lei au fost reţinute iar şoferul s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei”, a adăugat Ilie Poroch Sereţan.




Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite