Un sucevean este cercetat de poliţişti pentru că a tăiat copacii din propria pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 22 de ani a reuşit să taie toţi copacii de pe cele două hectare de pădure din localitatea Moldoviţa fără ca autorităţile să îl prindă, ba mai mult, lemnul tăiat din codru a fost vândut mai multor persoane.

Georgel H., în vârstă de 22 de ani din localitatea Moldoviţa este cercetat de poliţişti de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice după ce a fost prins de aceştia în timp ce tăia ilegali arbori într-o pădure din comună. În urma cercetărilor poliţiştii au descoperit că de fapt băiatul a cumpărat acea bucată de pădure pe 1 iunie 2010 de la  Alin B. pentru suma de 20.000, iar între 4 şi 10 iunie a tăiat copacii de pe cele două hectare de pădure. Astfel poliţiştii au găsit la faţa locului 435 de cioate nemarcate.

Deşi era proprietar pe cele două hectare de pădure, Georgel H. nu a respectat legea în ceea ce priveşte marcarea copacilor pentru tăiere. Poliţiştii au stabilit că Georgel H. a păgubit statul de 50.000 de lei, contravaloarea celor 480 de metri cubi de lemn tăiat şi vândut unor alte persoane, şi urmează să înainteze dosarul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite