Un sfert dintre elevii suceveni au picat testele naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un sfert dintre elevi au picat testele naţionale
Un sfert dintre elevi au picat testele naţionale

Din cei aproximativ 9.000 de elevi care au terminat clasa a VIII-a, peste 2.000 au picat testele naţionale, iar alte câteva sute au absentat.

Cele mai multe note de 2, 3 şi 4 au fost luate la matematică. „1.482 de elevi au luat note sub 5 la testul naţional de matematică. Tot note sub 5 au obţinut la limba română alţi 781 de copii", a declarat Laura Hacman, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Aproape 4.000 de elevi au trecut la limită examenele de la sfârşitul ciclului gimnazial, aceştia luând note între 5 şi 6.

Au fost şi copii care au obţinut nota 10 la una dintre materiile de examen. Astfel, 74 de elevi au luat punctaj maxim la testul de limba română, iar 151 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au reuşit să rezolve perfect problemele de matematică.

Înainte de afişarea rezultatelor, cadrele didactice erau destul de optimiste în legătură cu promovabilitatea din Suceava. „Subiectele au fost simple - medii şi sub-medii. Puteau fi rezolvate de oricine. Cred că vor fi doar cazuri excepţionale cele în care elevii nu vor lua notă de trecere", a precizat profesoara de limba română Maria Strugari.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite