Suceava: Un călugăr din Neamţ s-a rătăcit prin munţii Rarău din cauza ninsorii abundente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea nefavorabila le-a ingreunat munca jandarmilor montani din Vatra Dornei
Vremea nefavorabila le-a ingreunat munca jandarmilor montani din Vatra Dornei

O echipă a jandarmilor montani din Vatra Dornei  l-au căutat trei ore pe Robert Ş., în vârstă de 41 de ani prin munţii Rarău, după ce acesta a sunat la 112 să anunţe că s-a rătăcit în drum spre un schit.

Ieri în jurul orei 12.24, Robert Ş. de 41 ani din municipiul Rădăuţi a sesizat telefonic Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 despre faptul că s-a rătăcit în zona împădurită dintre Cabana Rarău şi municipiul Cîmpulung Moldovenesc de unde plecase cu aproximativ patru ore înaintea apelului telefonic.

„Acesta nu a putut furniza alte detalii asupra locului unde se află datorită vizibilităţii reduse cauzate de ninsoare”, a declarat Iulian Şveduneac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava. În zonă au fost trimişi jandarmi din cadrul structurilor montane din localităţile Vatra Dornei şi Cîmpulung Moldovenesc care l-au căutăt pe versanţii muntelui împreună cu lucrători din cadrul Salvamont pe călugăr.

„În jurul orei 15.50 persoana rătăcită a fost găsită în zona împădurită numită de localnici Colbu, situată în apropierea localităţii Zugreni, la aproximativ 12 km de localitatea Vatra Dornei, fiind puternic panicat, însă într-o stare fizică bună”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Robert Ş. este călugăr la o mănăstire din judeţul Neamţ şi a venit cu treburi la un schit din zona Cîmpulung Moldovenesc, însă nu a mai ajuns la destinaţie deoarece s-a rătăcit. Călugărul a fost transportat la staţia C.F.R. din Cîmpulung Moldovenesc şi îndrumat să se deplaseze la domiciliu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite