Suceava: Turiştii sărbătoresc Revelionul pe stil vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii pensiunilor care organizează petreceri de Anul Nou spun că toate locurile sunt deja rezervate. Sute de turişti lipoveni sau din Ucraina vor petrece în localurile din zona oraşului Gura Humorului.

Majoritatea proprietarilor de pensiuni care organizează Revelionul pe rit vechi declară că nu mai sunt locuri libere. „Avem deja rezervată toată cabana pentru turişti din toată ţara. Sunt şi lipoveni care vor sărbători Anul Nou la noi, 22 de adulţi împreună cu 13 copii“, a declarat Valeria Pintilie, administratorul unei pensiuni din Voroneţ.

Clienţii sunt aşteptaţi cu mâncăruri specifice bucovinene stropite din plin cu băuturi tradiţionale. „Trebuie să te pliezi pe cererea clienţilor. Aceştia îşi doresc mâncăruri din zona noastră, aşa că pregătim tochitură moldovenească, mămăliguţă şi cârnaţi de casă. De asemenea, foarte mulţi turişti doresc ciorbă rădăuţeană“, ne-a declarat Mihai Sandu, administratorul unei alte pensiuni din Voroneţ.

An Nou fără schi

Turiştii care petrec în această seară Anul Nou vor fi uraţi de săteni îmbrăcaţi în port bucovinean.

De asemenea, dacă vremea va ţine cu ei, petrecăreţii se pot da cu sania sau pot merge la pârtia din Gura Humorului. „Ne simţim foarte bine aici pentru că e foarte ieftin în comparaţie cu pensiunile din alte părţi. Ne simţim ca acasă. Am fost şi vara trecută şi ne-a plăcut zona şi servirea“, ne-a declarat Galina Timofeiov, turistă din Chişinău.

Pentru că temperaturile au fost ridicate în ultimele zile, pe pârtia de la Gura Humorului nu se poate schia, dar cei de la pensiuni spun că turiştii pot face plimbări cu săniile trase de cai, în zonele de lângă oraş, unde se păstrează încă zăpada.

Rezervări anulate

„Sperăm să se mai răcească vremea şi să se pună în funcţiune tunurile de zăpadă de pe pârtie. Noi avem oferte speciale şi le oferim clienţilor noştri bilete cu jumătate de preţ la piscina de la baza pârtiei şi dacă se poate schia, şi la pârtie“, a mai spus Valeria Pintilie. Sunt însă şi responsabili de pensiuni care se plâng că vremea caldă le-a speriat clienţii.

„18 persoane din Republica Moldova m-au sunat să-mi spună că nu mai vin să-şi petreacă Revelionul la pensiunea mea. Dacă nu pot schia au renunţat. În momentul de faţă mi-au rămas rezervate şapte camere. Clienţii care vor veni sunt din zona Siret şi Rădăuţi“, ne-a declarat Maria Lateş, administrator pensiune.

Preţuri pensiuni
În momentul de faţă, în pensiunile de trei stele din zona oraşului Gura Humorului care organizează petreceri de Revelion pe rit vechi, preţurile la cazare sunt între 80 şi 150 de lei pe noapte, pentru o cameră.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite