Suceava: Turiştii fac mişcare la salina din Cacica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii pot vizita atât galeriile, cât şi biserica de lemn din localitate, veche de peste 200 de ani. Lacul Sărat, terenul de sport şi capelele sunt doar câteva din atracţiile salinei.

Turiştii sunt aşteptaţi în acest weekend la salina Cacica, care se află în localitatea cu acelaşi nume, în judeţul Suceava, la o distanţă de 40 de kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ şi la 18 kilometri de oraşul Gura Humorului.

Salina are o lungime de 400 de metri, iar punctul cel mai adânc al acesteia este la 70 de metri sub pământ. Intrarea se face pe trepte de lemn. Principalele obiective care pot fi vizitate sunt Capela Romano-Catolică, care se află la 30 de metri, şi Capela Ortodoxă, la 35 de metri. Turiştii mai pot admira şi lacul sărat.

Acesta este de provenienţă artificială, săpat manual de mineri la o adâncime de 35 metri. Lângă acesta se află şi sala de dans, unde se pot organiza petreceri.

Distracţie şi tratament la piscina acoperită

Turiştii pot juca fotbal sau volei pe terenul de sport. Intrarea la salină costă 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii. Salina este deschisă programului cu publicul zilnic între orele 9.00 şi 17.00.

Un alt punct de atracţie din localitatea Cacica este piscina acoperită, care se află la 200-250 de metri distanţă de salină. Piscina cu apă sărată de 11 metri lungime şi 1,4 metri adâncime. Apa care alimentează piscina este de la salină şi încălzită până la 35 de grade Celsius. Turiştii se pot bucura de acest spaţiu mai ales că apa este benefică în tratarea anumitor boli.

Turiştii se pot caza la pensiunile din localitate

Preţul de intrare la piscină este 20 de lei pe zi pentru adulţi şi de 10 lei pentru copiii cu vârsta sub 14 ani. Piscina este deschisă publicului zilnic, între orele 9.00-20.00. Turiştii se pot caza la pensiuni cu preţuri destul de mici, cuprinse între 50 şi 80 de lei pe noapte.

„Noi avem ca principale obiective turistice, Mina de Sare, Sanctuarul Catolic, unde se află Icoana Sfântei Fecioare Maria cu Pruncul în braţe, Madona Neagră. Un alt punct de atracţie pentru turişti este Biserica de lemn, veche de peste 200 de ani, care este şi monument istoric. De asemenea, aceştia mai pot vizita Complexul «Casa Naţionalităţilor». Avem şi trasee turistice, iar doritorii pot găsi locuri de cazare la pensiunile din localitatea noastră“, a spus Petru Todosi, primarul comunei Cacica.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite