Suceava: Turist mutilat de o petardă, pe masivul Rarău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost salvat de jandarmii montani, care l-au transportat 10 kilometri până la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Mutilat de o petardă, în timp ce urca masivul Rarău. I s-a întâmplat unui  bistristriţean de 34 de ani, marţi seară. Bărbatul, Horaţiu A., este un împătimit al muntelui încă din facultate şi se află ca turist în judeţul Suceava.

În timp ce urca singur masivul Rarău pentru a ajunge la cabana cu acelaşi nume, el a fost atacat de o haită de câini. Pentru a se apăra, tânărul a aprins o petardă, numai că, din cauza vântului puternic, flăcările au cuprins petarda şi aceasta i-a explodat în mână.

În stare de şoc, cu dureri mari, acesta a sunat la numărul de urgenţă 112. Cei care l-au salvat au fost jandarmii montani. Jandarmii au urcat masivul cu un autoturism de teren Aro şi l-au găsit pe rănit la un kilometru distanţă de Cabana Rarău. Acesta era asistat de un angajat de la releul de televiziune care se află pe masiv.

image

Jandarmii l-au urcat pe tânăr în autoturismul de teren, după care l-au transportat pe o distanţă de 10 kilometri, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.Cum starea pacientului era gravă, el a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Aici medicii au descoperit că turistului îi lipseşte un deget de la mâna stângă şi îi sunt distruse porţiuni de piele, muşchi şi tendoane.

„Pacientul a fost operat de urgenţă asnoapte. El mai are nevoie însă de cel puţin o operaţie pentru a i se reface mâna. Starea lui este bună acum”, ne-a declarat purătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Tiberius Brădăţan.


Aflat în stare de şoc, Horaţiu A. spune că singura lui soluţie era să aprindă pedarda. „M-au atacat 4 câini de la o stână. Aveam pedarda la mine şi am vrut să îi îndepărtez. Din păcate, mi-a explodat în mână, din cauza vântului puternic”, declară turistul bistriţean.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite