Suceava: Trei tineri au fost reţinuţi pentru fals de monedă şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul BCCO Suceava a făcut aseară 6 percheziţii în zona Vicovu de Sus unde au găsit bancnote falsificate.

Trei tineri au fost reţinuţi aseară în urma a 6 percheziţii făcute de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Suceava. Aceştia sunt cercetati pentru fals de moneda şi înşelăciune.

Perchezitiile au fost făcute la 6 locuinţe din zona Vicovu de Sus. Şase persoane au primit mandate de aducere din care trei au fost reţinute pentru 24 ore. Ei urmează să fie prezentaţi astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Reţea de falsificatori de monedă, destructurată de poliţiştii de la Brigada de combatere a criminalităţii organizate Suceava. Aceştia au descins miercuri seară la  locuinţele  unor suspecţi de falsificare de monedă. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea cercetărilor, cinci autoturisme, unul făcând obiectul înşelăciunilor comise.

Totodată, au fost găsite şi ridicate 1.200 de euro, în bancnote contrafăcute de 100 euro, 3.600 euro, 1.100 lei, un calculator, un pistol cu aer comprimat, opt telefoane mobile, mai multe cartele SIM, precum şi înscrisuri.

În cursul lunii iunie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au investigat activitatea infracţională a mai multor suspecţi de punere în circulaţie a unor bancnote de 100 euro falsificate, pe raza Judeţelor Suceava şi Botoşani.

Conform anchetatorilor, suspecţii au pus în circulaţie mai multe bancnote falsificate de 100 euro (dintre care 38 de bancnote au fost retrase din circuitul monetar  fiind ridicate în vederea cercetărilor), prin plasare, la diferite persoane fizice. Astfel, suspecţii au cumpărat cu bani falşi două autoturisme înmatriculate în străinătate (oferite spre vânzare în piaţa de profil organizată pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava), precum şi  animale domestice din judeţului Botoşani.

„În urma probatorului administrat s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de Ilie P., de 30 de ani, Remus B., de 22 de ani şi Sorin P., de 29 de ani, aceştia fiind introduşi în arestul IPJ Suceava. Poliţiştii specializaţi în combatere a criminalităţii organizate continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale a grupului”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Suceava, inspector Gabriel Panţiru.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite