Suceava: Trei reţineri şi o internare la Psihiatrie în cazul furturilor de cabluri telefonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în prezent, s-a început urmărirea penală a şapte suspecţi, în şase dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Suceava şi ai posturilor de poliţie arondate, din Siminicea, Dumbrăveni, Adâncata şi oraşul Salcea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Criminalistic şi SIR Suceava, au efectuat în cursul dimineţii de ieri opt percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspecte din Feteşti, comuna Adâncata. Astfel au fost identificate materiale de probă pentru comiterea mai multor furturi de cablu din reţeaua Romtelecom Siminicea-Dumbrăveni-Adâncata şi Salcea, precum şi bunuri pentru care nu a putut fi stabilită provenienţa.

A fost identificată o societate comercială având ca obiect de activitate colectarea deşeurilor neferoase, unde o parte dintre autori au valorificat, prin depunerea succesivă în cursul lunii ianuarie, cantitatea de 189 kg, contra sumei de 22,6 lei/kg, în total 4.270 lei, cupru rezultat din comiterea faptelor”, a explicat Alin Botezatu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Până în prezent, s-a început urmărirea penală a şapte suspecţi, în şase dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Având în vedere activitatea infracţională desfăşurată, împotriva învinuiţilor Florin P., de 27 ani, Gheorghe M., de 24 ani, şi Vasile M., de 19 ani, toţi din comuna Adâncata, a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava. Faţă de Sebastian P., de 24 ani, tot din comuna Adâncata, s-a luat măsura internării în Secţia de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a învinuiţilor, urmând să se dispună procedural.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite