Suceava: Trei incendii în două zile, din cauza scurtcircuitelor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul le-a mistuit celor trei familii toate bunurile din gospodărie
Incendiul le-a mistuit celor trei familii toate bunurile din gospodărie

În toate gospodăriile au ars adăposturile pentru animale,lemnele de foc şi acoperişurile la case.

În cursul zilei de ieri şi azi au avut loc trei incendii  la care pompierii au mobilizat 12 autospeciale pentru a stinge flăcările.

Focul a izbucnit în toate cele trei gospodării din judeţ din cauza unor scurtcircuite.

Incendiul de ieri a avut loc în Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei, unde au ars acoperişul casei de locuit, pe o suprafaţă de 64 mp, adăpostul de animale, pe o suprafaţă de 100 mp, magazia de lemne, pe o suprafaţă de 42 mp, circa 5 tone de fân şi 10 mc lemne de foc.

Pereţii casei de locuit s-au degradat iar din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat aflat în apropierea materialele combustibile.

Au stins la timp focul de pe casa vecinilor

Astăzi pompierii au fost nevoiţi să stingă două focuri, unul în Iaslovăţ, unde au ars şura, 3 tone de fân, 8 mc lemne de foc, 2 mc cherestea şi circa 600 kg de cereale iar cel de-al doilea în Frătăuţii Noi.

Acesta din urmă a fost mai grav, au intervenit patru autospeciale iar casa vacinilor a fost pe punctul de a arde şi ea, după ce a luat foc partea din faţă a acoperişului.

" În urma incendiului a murit un cal iar focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor echipamente de iluminat improvizate. Nu s-au înregistrat victime omeneşti iar", a declarat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite