Suceava: Treceri de pietoni invizibile în Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce edilii promit o „vopsea specială plasticată“ pentru zebre, locuitorii oraşului trec strada cu speranţa că şoferii le vor da prioritate.

Pietonii îşi riscă viaţa în fiecare zi traversând strada prin locurile pe care autorităţile au uitat de mult să le mai marcheze. Pentru că nu văd urme de vopsea sau vreun semafor, şoferii omit adesea să reducă viteza sau să le dea prioritate.  Unii nu uită să le „explice“ pietonilor că n-ar trebui să le stea în cale.

„Sunt tehui de cap după o zi de muncă şi până şi la trecere trebuie să fiu cu ochii-n patru. Şoferii claxonează fără bun simţ, nu sunt conştienţi de restricţiile de trafic“, ne-a explicat Cornel Cotleţ, vânzător de ziare din zona Mărăşeşti.

Conflicte în trafic

Pe străzile din municipiu, trecerile de pietoni sunt semnalizate doar de indicatoare rutiere sau semafoare.  Calvarul pietonilor este cu atât mai grav cu cât în centrul oraşului semaforul care face legătura între strada Nicolae Bălcescu şi bulevardul Ana Ipătescu este blocat pe galben intermitent.

În zona Mărăşeşti, lucrările de modernizare ISPA au lăsat în urmă o stradă plină de gropi şi, implicit, traficul congestionat. „Dacă ar sta un poliţist aici în intersecţie ar avea de împărţit foarte multe amenzi. Şoferii sunt necivilizaţi, mai avem multe de învăţat până la un trai bun“, a mai completat Cornel Cotleţ.

Din punctul de vedere al şoferilor, vinovaţi sunt pietonii care traversează fără să se asigure. „Nu acordă destulă atenţie atunci când traversează. Sunt unii care se aruncă pur şi simplu în faţa maşinilor fără să se uite în stânga sau în dreapta“, a spus Andrei Morar, şofer.

Zebre marcate pentru zilele oraşului

Mulţi consideră că cele mai periculoase treceri de pietoni sunt acelea nesemaforizate. Printre acestea se numără şi cele din staţia de autobuz de pe Mărăşeşti, Belvedere, de lângă Policlinică, dar şi din Centru. În timp ce sucevenii îşi riscă viaţa la o banală traversare a străzii, edilii vorbesc despre vopsele speciale care ajung, însă, pe asfalt cu întârziere. Dar promit să rezolve situaţia până la Zilele Sucevei, de pe 24-25 iunie. 

„Am început să marcăm drumurile, urmând ca apoi să se facă şi trecerile de pietoni cu o vopsea specială plasticată de culoare galbenă, care este mai vizibilă pentru şoferi“, a spus Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite