Suceava: Tragedia de la Gemenea pune în mişcare primarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia din comuna Stulpicani în care şi-au pierdut viaţa patru copii a tras un semnal de alarmă şi a mobilizat autorităţile din judeţ.

Evenimentul din urmă cu două săptămâni, care a zguduit întreaga ţară, a arătat că se poate ca un tată surdo-mut de 74 de ani şi o mamă cu oligofrenie de gradul II, cu o gândire de copil de 9-10 ani, să fie lăsaţi să-şi crească singuri cei cinci copii.

Rapoarte cu părinţi-pericol

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) au solicitat duminică primăriilor din judeţ să monitorizeze şi să inventarieze toate familiile care sunt sub supravegherea asistenţilor sociali.

“Trebuie să ne aducă în atenţie toate cazurile deosebite, iar noi am cerut o situaţie a tuturor familiilor care prezintă un grad ridicat de risc pentru copiii lor”, a precizat Gheorghe Flutur, preşedintele CJ.

Acesta spune că părinţii care suferă de vreun handicap nu trebuie lăsaţi să-şi crească copiii, iar Protecţia Copilului trebuie să intervină imediat pentru a lua în plasament micuţii aflaţi în pericol.

„La noi în comuna Stulpicani sunt 40 de familii monitorizate, unde părinţii au un handicap. Noi nu putem restricţiona drepturile părinţilor. Ce s-a întâmplat la Gemenea este fără precedent“, a declarat Vasile Ostanschi, primarul comunei Stulpicani.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite