Suceava: Tragedia aviatică de la Smolensk a avut un impact major asupra polonezilor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonezii din Bucovina vor aduce un omagiu memoriei victimelor catastrofei aviatice de la Smolensk, printr-o Sfântă Liturghie ce va avea loc în biserica parohială din Soloneţu Nou, orele 18.00, în prezenţa Execelenţei sale Petru Gherghel, episcop de Iaşi.

Durere şi regrete din partea fraţilor stabiliţi peste graniţă pentru oamenii care şi-au pierdut viaţa în tragicul accident aviatic din Smolensk pe 10 aprilie.

Pentru polonezii care au găsit inimi deschise pe pământul României vestea catastrofei aviatice de la Smolensk în care şi-au pierdut viaţa Lech Kaczynski – preşedintele Republicii Polone cu soţia precum şi reprezentanţi de frunte ai vieţii politice, sociale, ai armatei şi bisericii i-a cutremurat profund.

„Cu atât mai mult cu cât multe persoane dintre cele care au murit au fost apropiate de noi, ne-au vizitat şi ne-au ajutat”, a declarat Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

Ca o tristă coincidenţă, tragedia s-a petrecut chiar în ziua comemorării la Katyń a 70 de ani de la masacrarea a 22 000 de polonezi, floarea armatei şi elita intelectualităţii, de către puterea sovietică.

„Noi, Polonezii din România facem parte integrantă din poporul polonez, deşi trăim departe de patria înaitaşilor noştri. Cele şapte zile de doliu naţional declarate în Polonia vor fi zile de doliu şi pentru noi”, a mai declarat acesta.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite