Suceava: Traficant de minori şi proxenet, reţinut de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul în vârstă de 42 ani racola tinere din Suceava şi Botoşani pe care le obliga să se prostitueze. Bărbatul era cunoscut şi ca „furnizor de fetiţe“ pentru un cetăţean italian care le exploata în acelaşi fel.

Silviu Doru Bărgăuan în vârstă de 42 de ani din municipiul Suceava, este acuzat că în perioada 2008 – 2011 a racolat mai multe tinere din judeţele Suceava şi Botoşani pe care le exploata, obligându-le să întreţină relaţii sexuale cu necunoscuţi, majoritatea sumelor de bani rezultate în urma acestor servicii sexual fiind însuşite de către acesta.

Poliţiştii BCCO au reuşit să dea de urma a cinci dintre tinerele racolate de Silviu Doru Bărgăuan, din care două sunt minore şi care au declarat că în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 200 lei, întreţineau raporturi sexuale în hoteluri sau moteluri din municipiul Suceava sau zonele limitrofe.

Bărbatul era şi unul dintre furnizorii de „fetiţe“ al cetăţeanului Italian Donato P., care l-a contactat pe Bărgăuan în două rânduri cerându-i să racoleze tinere care să fie duse în Italia şi obligate să se prostitueze.

În luna octombrie a anului trecut, Silviu Doru Bărgăuan a racolat o tânără din Suceava, căreia i-a promis un loc de muncă bine plătit în Italia. Fata a fost dusă la Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi şi „vândută” lui Donato P., pentru suma de 2.500 de euro.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Silviu Doru Bărgăuan pentru comiterea infracţiunilor de „trafic de persoane“, „trafic de minori“ şi „proxenetism“, iar în cursul zilei de ieri a fost efectuată o percheziţie domiciliară şi au fost puse în executare trei mandate de aducere. De asemenea, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui Silviu Doru Bărgăuan pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor participanţilor.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite