Suceava: Trafic de imigranţi, în cercetare la graniţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru moldoveni care urmau să iasă ilegal din ţară au fost prinşi în apropierea vămii Siret

Poliţia de frontieră şi Brigada de Combatere a Criminalităţii au urmărit încă din luna noiembrie 2009 o reţea de traficanţi care treceau la graniţă imigranţi fără acte.

"Ca urmare a activităţilor desfăşurate de poliţişti s-a reuşit identificarea a două transporturi de migranţi – cetăţeni moldoveni (în total patru persoane) care urmau să iasă în mod ilegal din România prin disimularea într-un locaş special amenajat al unui autocar", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie, Suceava.  

Suspecţii  Gheorghe G. de 49 ani şi  Lucian P. de 29 ani, ambii din Gura-Humorului,  Dorin O. 43 ani şi Gheorghe O.de 47 ani din Păltinoasa,  Ioan C. de 44 ani  şi Dinu C. de 22 ani, au fost arestaţi pentru săvârşirea infracţiunilor „asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni” şi „trafic de migranţi”.

La data de 19.05.2010, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, a organizat o acţiune, ocazie cu care au fost efectuate două percheziţii domiciliare şi au fost puse în executare cinci mandate de aducere, iar în urma probatorului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor Gheorghe G.,  Lucian P.şi Dorin O. obligaţi să nu părăsească ţara pentru o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite