Suceava: Ţigări de contrabandă de peste 200.000 de lei au confiscat poliţiştii de frontieră în ultimele două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească focuri de armă pentru a-i intimida pe contrabandişti.

Poliţiştii de frontieră depistat în ultimele două zile ţigări de contrabandă în valoare de 205.400 lei, respectiv 31.900 de pachete. Dacă două grupuri au fost prinse în timp ce încercau să care baxurile la vedere, un bărbat a încercat să le ascundă în căruţă, sub lemne de foc.

Primii trei bărbaţi au fost prinşi vineri, de poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina, într-o pădure aflată la graniţa cu Ucraina în timp ce cărau 10 baxuri de ţigări din Republica Moldova. Deoarece cei trei au încercat să fugă atunci când poliţiştii i-au strigat, oamenii legii au fost nevoiţi să folosească 6 focuri de avertisment, iar în scurt timp au reuşit să îi prindă.

“Celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea dispunerii masurilor legale”, a explicat Ovidiu Sasu, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

image

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, un alt echipaj al poliţiştilor de frontieră din cadrul SPF Vicov, aflat în misiune de supraveghere şi control a frontierei, a observat un grup de persoane ce transporta mai multe colete voluminoase, ambalate în folie de culoare închisă. Şi aceştia au încercat să îi oprească pe contrabandişti cu focuri de avertisment, însă nu au reuşit să îi mai prindă, în urma lor rămânând cele 30 de colete, în valoare de 106.000 lei pe care încercau să le transporte.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră vecine, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai spus agentul Ovidiu Sasu.

Al treilea contrabandist de ţigări a fost prins ieri, în jurul orei 9.00 tot poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina care au prins un bărbat ce transporta, ascunse într-o căruţă, sub lemne de foc, 20 baxuri de ţigări. “În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul este cetăţeanul român Constantin D., în vârstă de 38 ani, domiciliat în judeţul Suceava.

Acesta transporta 12.000 pachete de ţigări marca “Doina”, de provenienţă R. Moldova, pe care, conform declaraţiilor, le-a găsit în apropierea frontierei”, a explicat reprezentantul IJPF Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite